Diagnostisere Bil startproblemer

En start problem er en av de mest sannsynlige problemer som kan oppstå på et tidspunkt i livet til en bil. Det kan være forårsaket av en rekke feil, fra batteriet til en sensor. Etter denne prosedyren vil fremskynde prosessen med å diagnostisere en start problem. Du trenger
Voltmeter
Battery Load Tester
Hydrometer
Sett med enten 1/4- eller 3/8-inch stasjonen stikkontakter
6-tommers forlengelse
Ratchet
Vanlig skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Vri nøkkelen på før lysene på dashbordet lyser. Dersom dashbordet lyser ikke klarer å komme på, lades eller batteri tilkoblinger er mistenkt, og du har eliminert en motorytelse problem. Hvis lampene lyser, prøv å starte motoren. Hvis motoren ikke slår over (det gjør bare en klikke lyd), er batteriet mistenkte. Hvis lysene er på, og motoren dreier, men starter ikke, er problemet med ytelsen. Gå til trinn 2 hvis motoren ikke snu. Gå til trinn 6 hvis motoren, men holdes ikke starter.
2

Kontroller batteriet terminal for korrosjon og sikkerhet. Rengjør klemmer om nødvendig ved å fukte dem med vann og helle natron på terminalene. Den natron nøytraliserer syren og renser terminalene. Vent til terminalene for å stoppe skumming og rent med vann. Ta av minuspolen og rengjør den med en stålbørste. Forlater den negative terminalen, fjern positive og rengjør den med en stålbørste. Installere terminaler med den positive først. Sjekk for å se om det løste problemet. Hvis ikke ta voltmeter og sjekke spenningen over terminalene, rød bly av voltmeter på positiv terminal og svart på negative. Det burde vises 12.3 eller bedre volt. Hvis spenningen er lav den er under ladet eller ute av stand til å holde en belastning. Ta caps av batteriet og sjekk cellene ett om gangen med hydrometer. Hydrometeret Avlesningen skal være den samme på alle celler hvis alle cellene er gode. Et fulladet batteri vil vise 1260 egenvekt på hydrometer. Sjekk vannivået i batteriet og fyll om nødvendig med destillert vann.
3

Sett lokket både på batteriet og koble lasten testeren til batteriet. Se spenningen når du trykker på load-knappen i fem sekunder. Legg merke til hvor mye spenningen falt mens lasten ble brukt. Se på batteriet etiketten på toppen og se etter CCA, eller kaldt spy forsterkere. Sammenlign dette med diagrammene på lasten tester for denne størrelsen batteri. For eksempel bør en 550 kaldtørning amp batteriet ikke faller under 10,5 volt når en belastning. Dette skulle tilsi en dårlig celle i batteriet og krever utskifting av batteri.
4

Sjekk den svarte negative kabelen der den festes til motoren og kontroller at det er tett. Sjekk den positive kabelen og være sikker på at det er stramt på starteren.
5

Koble den lille ledningen fra startsolenoiden. Klippet den røde ledningen på voltmeter til den lille ledningen og klippet den sorte ledningen på voltmeter til batteriet. Har en venn vri nøkkelen til startposisjon. Det bør være strøm til ledningen hver gang tenningen er slått å starte. Hvis det er spenning, så vil starteren er problemet, og må byttes ut. Hvis det ikke er strøm, sjekk sikring på stafetten boksen på førersiden fenderwell. Hvis det er god trekk deretter starter stafetten ut og sjekke om makten på en terminal. Sett den røde positive ledelsen i voltmeter i stafetten terminal og ta den negative til den negative batteriet innlegget for å sjekke om makten. Hvis det er strøm og slå assistent har nøkkelen til startposisjonen og sjekk for å se om en annen terminal har strøm. Det bør være to terminaler med strøm når tenningen er på start. Hvis det er strøm i en annen terminal vri nøkkelen av. Ta en jumper wire og hoppe terminalen med strøm på hele tiden med en av terminalene som ikke hadde noen effekt. Prøv den neste terminal hvis ingen respons på starteren. Når hoppet, hvis starteren engasjerer, er det stafett på feil og må byttes ut. Hvis det var ingen strøm til releet når nøkkelen var i startposisjonen, så tenningen er på feil.
6

Sett en ekstra tennplugg inn i enden av en av tennplugg ledninger . Ikke ta en tennplugg ut av motoren for denne testen. Hvis det er en spole over systemet, fjerne 10 millimeter bolter fra spolen og trekk den ut av hodet og sett pluggen og legge den på ventildekselet eller på et sted der pluggen er jordet ved å berøre metall. Ikke ta på denne i løpet av denne testen, eller du vil bli sjokkert. Har hjelperen slå av motoren over. Se på pluggen for en gnist noen få omdreininger. Hvis det ikke er noen gnist, er det et problem med motoren styringssystem. Ta bilen til en butikk med riktig testutstyr. Hvis du ser gnist, er problemet i drivstoffsystemet.
7

Se på toppen av motoren og finn drivstoff rail på dysene. Det bør være en Schrader ventil på skinnen. Sørg for å slukke eventuelle sigaretter eller varmekilder som en elektrisk lyspære i løpet av dette trinnet. Ta en liten skrutrekker eller en spiker og skyv inn på Schrader ventil. Ha hjelperen vri om nøkkelen på og se etter drivstoff trykket på ventilen. Hvis det var ingen Schrader på skinnen, bare løsne drivstoff linje for de samme resultatene. Hvis det ikke er drivstoff utvist, sjekk drivstoffpumpen sikring og relé ligger på stafetten boksen. Hvis dette ikke er defekt, har drivstoffpumpen mislyktes og er behov for utskifting.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63874.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer