Hvordan diagnostisere Automatic Transmission Problemer

Overhaling automatgir kan koste tusenvis. Bruke noen minutter å lære det grunnleggende om hvordan de fungerer kan spare deg for mye hodepine og penger. Du trenger:
En butikk fille, grunnleggende håndverktøy, og et avløp smerte.
Vis flere instruksjoner
en

Først bør du vite den grunnleggende bruken av en automatisk overføring, og de viktigste komponentene den inneholder. Du må også vite noen av de begreper og definisjoner knyttet det. Til å begynne med, er det Torque Converter. Det er en mekanisk og væske kopling som forbinder motoren med transmisjonen. Det fungerer som en clutch pedal i en standard skifte bil. Som turtallsramper opp, konverter spinn, multiplisere dreiemoment ved en turbin utforming inne i enheten. Tidlige navn for automatiske girkasser spilt på dette faktum, bruker navnet "Jet" et sted i sin annonsering, for eksempel Turbojet, Hydradrive, Fluid Drive, eller Jetaway. Hva er viktig å vite er at en One Way Clutch, eller Sprag Clutch brukes i en torque converter. Som omformer spinner, er det lov å overskru, eller spinne raskere enn motoren snur. Dette øker produksjonen og effektiviteten. Som omformer bremser ned når turtallet reduseres, må det, på et tidspunkt "fange" eller stoppe slik at motoren kan kjøre den igjen. Dette sprag clutch utforming lar dette skje. Den omformer kan rase bort i én retning, og fange mot én måte clutch i den andre.

En defekt sprag clutch i converter vil ikke tillate bilen å gå inn i lav eller omvendt. Forutsatt at overføringen er full av ren væske, hvis går i gir er veldig treg, eller ikke i det hele tatt, er et godt sted å begynne å se etter et problem omformeren. Fjern konverter ved å fjerne overføring. Inne i converter er engasjement faner og en spline. Ved hjelp av et par lange skrutrekkere, kile kile slik at det vil holde. Prøv og slå på kategorien med andre skrutrekker. Det bør spinne fritt i en retning og holder fast i den annen. Hvis den ikke gjør det, er det omformer defekt.
2

Et annet godt sted å lete er pumpetrykket hvis overføringen ikke vil bevege seg i det hele tatt. Selv om dette er sjeldent, siden de fleste pumpene er veldig pålitelig, er en rask sjekk for å løsne en overføring kjøling linje og starte motoren. Mest kjøling linjer er på radiatoren. Mens dette ikke er en krevende test, siden en trykkmåler skal installeres, vil en lyd pumpespray væske under et forholdsvis høyt trykk. (Pakk en fille rundt beslaget for å hindre at væske fra å gå overalt). Hvis du ikke ser en gusher av væske, har du en pumpe problem. Bare kjør motoren i noen sekunder for å unngå å kjøre overføring tørr. Før du fordømme pumpen selv, sjekk overføring filter. Dette krever at du fjerner tjenesten pan, men det er verdt innsatsen. Et tett eller skittent filter kan forårsake lavt trykk problemer.
P Det er verdt å merke seg at ikke alle filtre er brukbare. Mens sjeldne, er noen filtre begravd dypt inne i overføringen. Sjekk din tjeneste for å være sikker.
3

Et annet vanlig problem er forsinket skiftende eller hard giring. Du kan eliminere omformer og pumpe som problemet. Du har væsketrykket så det betyr at omformeren og pumpen fungerer. Mer enn sannsynlig at du har stikker ventiler i ventilhuset eller skift elektromotor. Ny design sendinger har datastyrte sendinger. Disse bruker elektro magneter til å koble inn eller ut skift ventiler. Eldre girkasser benyttet et ventillegeme. I de eldre design, var det en balansegang å bestemme tidspunktet for å skifte. En strupeventil var koblet til throttle linkage å fortelle overføring hvor gasspedalen var. Dette strupeventil ble balansert mot hastigheten på motoren via en overføring guvernør. Jo høyere hastighet, jo større guvernøren press. I noen virkelig gamle sendinger, tok en modulator ventil plassen til strupeventil. Dette avhengig av motor vakuum for å bestemme belastning verdier. Disse belastning verdiene ble balansert mot hastighet, eller guvernør verdier for å bestemme skiftet poeng. Alt dette gikk unna med datamaskiner. Disse elektromagnetiske ventiler engasjere seg og frigjøre basert på motorens verdier som er beregnet, og disse verdiene rett og slett bestemme presise skift poeng.
P Hvis veksling er uberegnelig, treg, eller harde, dersom bilen er drivstoff injiseres, har du sannsynligvis shift elektromotor. Ventilene i disse solenoids kan være klistret. Et godt sted å begynne er å betjene overføring, og legge et godt skift conditioner. Hvis det ikke løser problemet, kan det hende du må bytte skift elektromotor. Det samme gjelder for eldre sendinger. Ventilene kan være klistret i ventilhuset eller Governor. I så fall er det service, og /eller erstatte ventilhuset og guvernør. Det er også verdt å nevne at bygget inn i sendingen, for å hjelpe pute skiftene er akkumulatorer. Dette er fjærbelastede dampeners. Hvis de mislykkes, vil overføringen sannsynlig "smelle" i gir. Det vil være en rask, halsbrekkende shift, ikke harde eller forsinket.
4 p Hvis du kan føle din overføring skift, men deretter "spinne ut", har du problemer. Dette betyr at clutch pack eller skift bandet har brent ut. Det er ikke gode nyheter, fordi dette betyr en overhaling. Inne i overføringen er flere clutch packs og band. Det finnes også flere mer sprag, eller en måte koblinger. De clutch pakker består av stempler som gjelder press mot en "pakke med friksjon og stål plater" som driver en sol gear, planet gear, eller ring gear. (Planetgir sett er grunnlaget for automatiske girkasser). En sikker måte å fortelle er å fjerne peilepinnen, eller slippe overføring pan og lukt og inspisere væske. Hvis det er brent smelling, mørkt og misfarget, er det ikke et godt tegn.
5

siste unnlatelse av å vurdere er mekanisk. Noen ganger et tannhjul strimler. En god måte å fortelle er å slippe pannen og se etter metallspon, metallspon, eller foring materiale. Foring materialet er vanligvis bronsefarget. Hvis du finner denne, er det tid for en overhaling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64125.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer