Mass Luftstrøm sensorfeil Symptomer

A kjøretøyets masse luftstrøm sensor, eller MAF, er komponenten som måler strømningen og tettheten av luften som strømmer inn i forbrenningskammeret. Det hjelper bilens datamaskin regulere forholdet mellom luft til brennstoff. Det er en kritisk motorytelse komponent, så hvis det svikter eller begynner å svikte, bør du ha den erstattet umiddelbart. Sjekk Engine Lett

Den mest pålitelige tidlig symptom på en sviktende eller unnlatt MAF er belysning av check engine lyset på instrumentpanelet. Mange typer problemer kan føre til at denne lampen lyser, så du må ha bilen din datamaskin analysert for å se om lyset er relatert til massen luftstrømmen sensor.
Computer Analyse

En bilmekaniker kan analysere en bilens datamaskin for en avgift, eller du kan gjøre det selv ved hjelp av en digital auto diagnostikk scanner. Disse skannerne er tilgjengelig på de fleste auto deler butikker, og selv om de virker litt annerledes, de er generelt utformet for å kobles til bilens krets boksen slik at de kan lese elektroniske data. Etter skanningen, vil skanneren viser ett eller flere tallkoder, som må bli sett opp i et oppslagsverk som følger med skanneren. Hvis du gjør dette, og de scanner kodene refererer til en feil MAF, må du ha MAF inspisert og sannsynligvis erstattet. Mass luftstrømmen sensorer er sjelden repareres, så det er vanligvis mer kostnadseffektivt å erstatte dem.
Resultatutvikling

Fordi MAF er instrumental i å opprettholde riktig balanse av luft og drivstoff i motoren, kan MAF svikt føre til en rekke motorytelsen problemer. Dette kan omfatte lavt gass kjørelengde, skjelvende, steiling, banket eller pinge. Andre vanlige bil problemer kan også forårsake disse symptomene, slik at de ikke spesifikt indikerer MAF svikt. Disse symptomene kan dukke opp, men før MAF ikke i den grad at det vil registrere check-engine-snart lys.
Particle dannes

Noen ganger MAF vil begynne feil fordi den er skitten. Selv om den luft som passerer gjennom MAF frafiltrert, vil mikroskopiske partikler fremdeles komme gjennom og samle seg på sensoren. Mesteparten av tiden, vil en slik oppsamling ikke være betydelig nok til å påvirke MAF, men alvorlig oppsamlingen kan forårsake forstyrrelser. I slike tilfeller kan du være i stand til å gjenopprette den til full funksjonalitet ved å fjerne og rense den.
Rengjøring

MAF er montert på bilens luftfilter boksen og koblet til datamaskinen med et ledningsnett. Hvis du fjerner festeboltene og sele, kan du fjerne hele massen luftstrømmen sensor enhet og åpne den for å utsette sensoren. Sensoren er en liten enhet med to synlige ledninger; ledningene overoppvarmes når bilen kjører og MAF måler luftstrømmen ved å detektere hvor raskt luftstrømmen kjøler temperatur av trådene. Sprøyting disse ledningene rene med MAF renere eller elektrisk kontakt renere og forlater MAF lufttørke er den beste tilnærmingen til rengjøring dette følsomme instrument. Når den er tørr, kan den installeres på nytt og bilen kan startes igjen. Hvis motorytelsen er gjenopprettet eller check-engine-snart lyset går av, er det sannsynlig at MAF var skitne og ikke brutt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64126.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer