Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Do It Yourself Auto Repair >> Content

Hvordan Skyll og erstatt Kjølevæske

Din radiator væske eller kjølevæske bør skiftes to ganger i året for å hindre opphoping av silt i kjølesystemet. Kjølevæsken er kjørt gjennom radiator din gjennom mange forskjellige størrelser slanger og linjer for å kjøle ned motoren til en normal temperatur. Dette holder bilen fra overoppheting under vanlig drift. Hvis det er en opphopning av silt i systemet ditt, kan det føre til en blokkering i en av slangene eller linjer. I sin tur kan dette føre til svært kostbare skader på hodet og motoren om du kjører videre. Du trenger
Pitcher
Vann
Drenering bøtte
2 liter 50/50 radiator væske /kjølevæske
trakt
Vis flere instruksjoner
1

Finn radiator cap på toppen av radiatoren og fjerne det. Dette er normalt ligger nærmest deg når du møter bilen fra panseret området, rundt midten av bilens bredde. Hvis du vil fjerne, de fleste krever at du trykker ned på hetten mens du slår. Plasser dette et sted at det ikke vil gå tapt.
2

Finn radiatoren avløp. Under bilen din, vanligvis på venstre side når du møter panseret, er avløpet for radiator. Dette kan sees tydelig ved å ligge under og vender på støtfangeren på bilen din. På de fleste biler, finne en sommerfugl skruen som er skrudd løs for hånd. Før du skrur opp, plasserer drenering bøtte under for å fange drenering. Nå skrur du sluk og la stå i noen minutter. Avhengig av størrelsen på radiatoren din, kan det ta 2-5 minutter å tømmes helt.
3

Re-skru butterfly skrue under kjøretøyet i motsatt retning som du skrudde den. Sett trakten inne i munnen av radiatoren din. Fyll mugge med vann, og fylle opp radiatoren gjennom trakten. Fjern trakten og sett på lokket. Kjør motoren din til den når normal driftstemperatur, slår den tilbake av. La bilen kjøle i ca en halv time. Kast drenering som din lokale lover krever.
4

Skru av radiatorlokket igjen, og legg den på et sted der det ikke vil gå tapt. Erstatte drenering bøtte under radiatoren tappepluggen under venstre side av bilen din hvis du står overfor panseret. Skru butterfly skruen igjen, og la din radiator kan tømmes helt. Dette vil igjen ta alt fra 2 til 5 minutter, avhengig av størrelsen på radiator.
5

Bytt butterfly skrue så snart du har fjernet drenering bøtte. Kast drenering din igjen som dine lover krever. Sett på trakten i munnen på radiatoren din. Åpne og hell den første gallon av kjølevann inn i trakten. Når dette er på, vil du høre klukker. Slå motoren din på, slik at kjølevæsken sirkulerer gjennom systemet og blir kvitt luftbobler i linjene. Fortsett å helle den andre gallon i radiatoren din til den er full. Sjekk fylde ved å fjerne trakten og ser rett inn i din radiator munnen. Du bør se en grønn væske nær øvre nakke av radiator når den er full.
6

Sett radiatorlokket når den er full. Gå over til den siden av bilen der reservoaret ligger for overløp av kjølevæske. Trekk lokket opp og bort, og hell resten av kjølevann din i reservoaret til den når den streken trukket på siden. Sett på lokket. Du har nettopp tømt og erstattet din kjølevæske.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69079.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair