Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Lett å lage biodiesel

Bio-diesel er drivstoff laget av vegetabilsk olje eller animalsk fett og er laget av kjemisk reagerer lipider med alkohol for å erstatte glyserin del av molekylene med alkohol delen. Dette resulterer i et dieseldrivstoff som kan brukes i de fleste dieselmotorer til en brøkdel av kostnaden for et gallon av petroleumsbasert diesel. Viktigst er bio-diesel ren, effektiv og kan være laget fra hjemmet. Klargjøring av vegetabilsk olje

For vegetabilsk olje for å kunne reagere, må den være fri for vann. Du kan skille det på to måter. Først bosette deg den ut. Varm opp oljen til 140 grader C i 15 minutter. Tømme oljen i en settling tank og la det bli uforstyrret i 24 timer. Du kan også koke vannet av ved å varme den til 212 grader F. Etter hvert som temperaturen stiger, faller vannet til bunnen. Drenere vannet til det ikke mer damp stiger boblene.
Stage One

Varm oljen til 95 grader F. Kombiner olje med ren metanol til en ratio på 8 prosent metanol. Rør blandingen i ca 5 minutter som det blir stadig mer skummel. Du vil være glad for å ha en automatisk mikser for dette. En hjemmelaget man kan være laget av en gammel vaskemaskin motor. Tilsett 1 ml 95 prosent svovelsyre til blandingen for hver liter olje. For å unngå spruting, bland ved lav rpm i 1 time mens temperaturen ble holdt ved en konstant 95 grader C. Etter 1 time, stopp av varme og omrør i enda en time. La blandingen sitte over natten.
Sodium Meth-Oxide

Sodium meth-oksid vil bli brukt til å nøytralisere svovelsyre. Det bør være en omhyggelig blanding av 0,12 l metanol og 3,5 g natrium-lut for hver liter av oljen anvendes. Helt oppløse lut i metanol. Etter at oljen har satt over natten, bland halvparten av natrium meth-oksid i.
Stage Two

Ta blandingen opp til en temperatur på 131 grader C og tilsett andre halvdel av natrium-meth-oksyd. Fortsett å blande ved en lav hastighet. Hvert 10. minutt, stoppe blandeprosessen for å tillate at glyserin faller til ro på bunnen og tappes det av. Ta prøver av oljen som du gå og se etter et strå farge, med ingen mørke skumle glyserin rester. Gjøre dette inntil det ikke er glycerin igjen i blandingen, ca 90 minutter til 2 1/2 timer. La den resulterende drivstoff betale for en time før bruk. Sørg for å levere alt avfallet nøye og tilsvarende og alltid rengjør alt utstyret ditt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134101.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff