Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Typer av alternative drivstoff

Med stigende olje-kostnader og økt bekymring for de miljømessige konsekvensene av fossilt brensel, har en rekke alternative drivstoffer blitt utviklet. Disse ulike typer alternative drivstoff kan brukes i biler og andre industrielle applikasjoner som for eksempel fabrikker og små motorer. Disse alternative drivstoff er enten naturlig forekommende elementer eller nye måter å behandle eksisterende drivstoff. Biodiesel

Biodiesel er laget av vegetabilsk olje eller animalsk fett, og er designet for bruk i dieselmotorer. Fordelen av biodiesel er at den kan blandes med petroleum ved en hvilken som helst grad. Det har også blitt identifisert av US Environmental Protection Agency som en juridisk alternativ som kan selges og distribueres i landet.
Etanol

Etanol, også kjent som etyl alkohol er laget av gjærede mais, korn eller avfall. Det kan også være kjemisk ekstrahert fra etylen ved en metode for hydratisering. Etanol er vanligvis blandet med tradisjonell bensin.
Elektrisitet

Elektrisitet kan brukes som en erstatning for andre typer drivstoff. Elektroner ble fylt i et batteri som kan drive et kjøretøy eller annen anordning. Den største bonusen med denne metoden er at den produserer ingen karbonutslipp.
Hydrogen
p Som den mest tallrike element på jorden, kan hydrogen bli hentet fra et bredt spekter av forbindelser. Hydrogen kan enten bli brent i en forbrenningsmotor eller brukes med brenselceller som kjemisk endre sin form.
Natural Gas

Naturgass kan enten høstes fra naturgass felt eller hentet som et biprodukt av kull gruvedrift og oljeboring. Som et brensel, kan den bli behandlet i to former: komprimert naturgass og flytende naturgass. Det brukes hovedsakelig for store lastebiler og busser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134018.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff