Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Fakta om Element Hydrogen

Elementet hydrogen er den enkleste av elementer, som består av ett proton og ett elektron. Det er det vanligste grunnstoffet i universet, som består av opptil 75 prosent av materie etter masse. Historie

engelske kjemikeren og fysikeren Henry Cavendish var den første til å identifisere hydrogen som en distinkt stoff i 1776. Hydrogen ble navngitt av Antoine Lavoisier i 1783 fra to greske ord, hydor og gennan, som betyr "maker av vannet."
Identifikasjon

Periodic Table symbolet er H. atomnummeret er 1, og atomvekten er 1,00794. I en normal tilstand, er hydrogengass, og hydrogen er luktfri, fargeløs, smakløs og ikke giftig.

Typer

Hydrogen kan fås gjennom en rekke kilder, inkludert vann, gass, vind, sol, kjemiske reaksjoner, petroleum og biomasse (rotne avfallsstoffer).
Fordelene

Hydrogen brukes til å produsere mange forbruker elementer som såpe, halvledere, peanøttsmør og ammoniakk. Det er også brukt i produksjon av flere drivstoff som bensin, diesel, fyringsolje, rakettdrivstoff og hydrogen drivstoff.
Egenskaper

Hydrogen som drivstoff brenner renere enn drivstoff som inneholder hydrokarboner. Hydrogen forbrenning produserer vann. Det anses tryggere enn bensin, diesel eller naturgass i at den har en høyere selvantennelse temperatur.
Fun Fact

Selv allment sett på som ansvarlig for Hindenburg Luftskipet katastrofe, var hydrogen ikke den viktigste årsaken til dødsfall eller brann i katastrofen som funnet av en NASA etterforskning i 1997. De fleste dødsfallene var forårsaket av mennesker hoppe fra kupeen etter tenning, og brannen var hovedsakelig et resultat av meget brannfarlig lakk som benyttes på utsiden av ballongen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134094.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff