Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hydrogen vs gasskraftteknologi

Både gasskraft og brenselcelleteknologi har ulemper. Bensin er skitne, dårlig for miljøet, ineffektiv, men også billig og rikelig. Brenselceller, derimot, er sjeldne, dyre, ennå ikke perfeksjonert, men miljøvennlig, stille, og kan representere fremtiden for bilindustrien. Effektivitet

Tradisjonelt er bensin omgjort til en høytrykks-gass, som deretter blir sylindere eller turbiner og deretter en elektrisk motor. På den annen side skaper hydrogen elektrisitet gjennom elektrokjemiske reaksjoner, noe som betyr at det aldri behov for å brenne. Dette gjør hydrogendrift mer effektiv.
Range

Standard kjøretøyer fortsatt bruker bensin har mye lengre rekkevidde enn hydrogenbiler fordi hydrogengass kan bare komprimeres så mye i en tank.

Cost

Bensin prisene kan være høye, men kostnaden for en brenselcellebil fortsatt i utviklingsfasen er mye høyere. Brenselcelleteknologi er for tiden drivverdige fordi i motsetning til bensinstasjoner er det, som ennå ingen hydrogenstasjoner.
Støy

forbrenningsmotor i et kjøretøy kan generere mye av støy, spesielt i store lastebiler og busser. Brenselcellebiler genererer lite eller ingen støy fordi elektrisiteten genereres kjemisk.
Miljø

Bensin bidrar til karbondioksid og andre air-forurensende utslipp. En ren hydrogen-drevet brenselcelle ville bare skape vann og varme som sine utslipp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134188.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff