Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hydrogen Fuel Cell Ulemper

På grunn av den høye kostnaden for energi, og den økende bekymring for global oppvarming, har en ny innsats begynt å finne kilder til energi som er billige og ikke skader miljøet. Alternative energikilder som solenergi, vindkraft og vannkraft er alle effektive i sine egne veier, men de er ikke levedyktig som en kilde til energi for kjøretøy transport. En kilde som tegning interesse for dette er hydrogen. Hydrogen er en ekstremt rentbrennende drivstoff, og det er også den vanligste grunnstoffet i universet. Det har noen ulemper, skjønt. Materialer

Et problem med utviklingen av hydrogen brenselceller som en mulig kilde til drivstoff er mangel på materialer. De elektriske motorene som driver brenselcellebiler er bygget ved hjelp av kobber, men det er ikke en stor nok tilførsel av kobber til å tillate storskala masseproduksjon av disse motorene. Når det gjelder ytelse, utfører aluminium nesten like bra som kobber, men det tar opp for mye plass inne i motoren for at det skal være en levedyktig erstatning. Og brenselceller begynner å slites ut etter ca 1500 timers bruk, så hver 50.000-75.000 miles, ville du må bytte ut systemet.
Lagring og sikkerhet

Hydrogen, som er den letteste, mest tallrike element i universet, har også den laveste tettheten av noe element i universet. For hydrogen skal lagres på en effektiv og kostnadseffektiv måte, må den lagres under trykk eller holdes på en kald nok temperatur at det blir til en væske. Hydrogen er også ekstremt brannfarlig og brenner med en blek blå flamme som er nesten usynlig. Den gode ting om hydrogen er lav tetthet, er imidlertid at hvis det lekker, sprer det raskt opp i luften - i motsetning til bensin, som vil danne et basseng på stedet av lekkasjen
Kostnader

Mens hydrogen er den mest tallrike stoffet i universet, er det aldri funnet alene - det er alltid bundet med et annet element som oksygen eller karbon, så det må skilles. Brenselcellene selv er enkle å bygge, slik at de kunne bli masseprodusert billig, men så langt har det ikke vært nok etterspørsel til å åpne store produksjonsanlegg, så de er ganske dyre.

Distribution

En annen ulempe er at et helt nytt distribusjonssystem for hydrogen-drevne biler måtte være konstruert, lik systemet som oljeselskapene har bygget for å distribuere bensin. Det ville ta minst 15 år å bygge infrastruktur for denne fordelingen systemet, til en kostnad på flere hundre millioner, eller milliarder av dollar.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134169.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff