Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hydrogen Fuel Cell Basics

Hydrogen brenselceller bruker en kjemisk reaksjon for å lage en elektrisk ladning. Hydrogenatomer er ionisert, med deres negative elektroner som brukes til å skape en DC-strøm, og deretter gjenforenes med de positive hydrogenioner og oksygen som sammen danner vann som et biprodukt. En hydrogen-brenselcellen er vanligvis laget av mange av disse kjemiske reaksjonene som arbeider sammen. Sjeldne metaller som platina er også vanligvis nødvendig, men hydrogen brenselceller har ennå ikke blitt kommersielt levedyktig på grunn av pålitelighet. Fuel Cell Definisjon

En brenselcelle produserer elektrisitet gjennom en elektrokjemisk reaksjon som krever drivstoff. Som et batteri, bruker en brenselcelle en anode, en katode og en elektrolytt, men batterier har bare en lagret ladning, mens brenselceller bruke sine kjemikalier for å skape tillegget selv. Batterier til slutt vil dø ut og må lades opp og kastes, men en brenselcelle kan fortsette å arbeide frem til delene slites ut, så lenge det leveres med nok drivstoff og oksidasjonsmiddel. Hydrogen brenselceller er noen av de vanligste, med hydrogen blir brukt på anoden siden av cellen og oksygen som brukes på katoden side.
Hydrogen rolle

I et hydrogen brenselcelle, er hydrogenatomer fra en brennstoffkilde strippet av elektroner ved anoden i cellen, noe som gjør dem ionisert. Disse ionisert hydrogen partikler reise gjennom elektrolytten, som fungerer som en slags gateway, slik at bare de skikkelig ioniserte atomene gjennom. De hydrogenioner, som nå er positivt ladet, passerer gjennom elektrolytten og møter oksygenet, som vanligvis er fremstilt av uteluft.

I mellomtiden er de negative elektroner strippet fra hydrogenatomer bærer strøm gjennom ledninger som en likestrøm . De tilbake og forbinder seg med oksygen og ionisert hydrogen, produsere vann som et biprodukt. Den nåværende produsert kan endres til vekselstrøm med en inverter om nødvendig.

PEM-brenselceller

PEM hydrogen brenselceller er de laget for å drive biler eller andre store systemer av maskiner. De bruker platina eller platina-legeringer for å lage de nødvendige katalysatorer for å ionisere hydrogenatomer. Disse materialene er ofte dyrt og PEM brenselcelle vanligvis krever noen form for hydrering vedlikehold system for å regulere vannet i systemet, noe som kan bli påvirket av sterk kulde eller temperaturer stiger over 70 grader.
Betraktninger

Mens brenselceller ikke har noen av grensene forbrenning systemer har, de kommer med sine egne sjekker og balanserer. I større PEM-brenselceller, kan urenheter i de edle metaller ødelegge katalysatoren og ødelegge cellen med mindre rene materialer benyttes. Hydrogen brenselceller også lider av effektivitet og pålitelighet problemer, og forskere har ennå å skape en hydrogen brenselcelle system som kan brukes i biler eller dagligdagse apparater.
Alternatives

Andre brenselceller kan anvende hydrokarboner eller alkoholer i stedet for hydrogen for å produsere den nødvendige kjemiske reaksjon. Klor kan også brukes i stedet for oksygen. Selv med den tradisjonelle hydrogen brenselcelle, kan mange forskjellige kjemiske konstruerer brukes som elektrolytt materiale.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134048.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff