Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva er Biodiesel?

Biodiesel er drivstoff som en dieselmotor kan brenne som er avledet fra fornybare ressurser heller enn fra fossilt brensel, ifølge National Biodiesel Board. Oppfatningen av biodiesel har gjenvunnet popularitet blant stigende gasspriser og bekymringer om virkningene av fossile brensler på jordas miljø. Biodiesel talsmenn hevder at dette drivstoffet brenner "clean". Historie

Diesel motor designer Rudolf Diesel opprinnelig utviklet dieselmotoren med den hensikt å brenne det som i dag ville bli kalt biodiesel, ifølge biodiesel selskapet Pacific Biodrivstoff. I tidlige demonstrasjoner, brente han peanøttolje til makten motoren, helt til 1920-tallet, forbrukere brukte vegetabilske oljer. Først etter designere begynte å endre motoren var det i stand til å begynne å brenne petroleum. Etter denne endringen fikk motoren stor popularitet. På 1970-tallet, da gasspriser begynte å pigge, bevegelsen å gå tilbake til biodiesel drivstoff gjenopplivet.
Biodiesel Ingredienser

Biodiesel er fett-basert, som motoren blir energi gjennom forbrenning av enten animalsk eller vegetabilsk fett. Mange vegetabilske oljer kan fungere som ingredienser i biodiesel: solsikkefrø, sennep, kokosnøtter, hamp og soyabønner, for å nevne noen. Kasserte animalsk fett, som for eksempel kylling fett eller fiskeolje, kan også være komponenter i biodiesel, selv om mange kritikere sier at bruk av animalsk fett er ikke bærekraftig. Noen fremgang har blitt gjort i å utvinne fiskeolje fra avfallet av oppdrettet steinbit, imidlertid. Et annet potensielt lovende avenue er bruk av alger i biodiesel.

Positive Aspects

Tilhengerne av biodiesel hevde at det vil redusere utslippene av klimagasser. Når biodiesel blir brent, utgivelser det karbondioksid, men talsmenn antyder at denne effekten er dempet av de nye planter dyrkes for å erstatte de gamle. Plantene dyrkes for å produsere biodrivstoff absorbere karbondioksid og oppveie utslippene forårsaket av brennende drivstoff. The National Biodiesel Board anslår at å bytte til biodiesel vil redusere netto utslipp med 78 prosent.

Et annet argument i favør av biodiesel er at det ville hjelpe den amerikanske økonomien, fordi under dagens forslag, avlinger til å produsere drivstoff ville bli dyrket i USA. Dette vil også redusere USAs avhengighet av utenlandsk land for sine energibehov.
Kritikk

Mye av kritikken pålagt mot biodiesel kommer fra miljøvernere som sier at gjennomføring av alle slags biodrivstoff politikk ville føre til mer land blir strippet og utviklet og økt industrialisering som ville, til slutt, øke netto karbonutslipp, ifølge en 2009 "Time" magazine artikkelen "The Trouble With biodrivstoff."

Andre kritikere sier at avlinger som ellers ville bli brukt til mat vil nå bli brukt til drivstoff, kjører opp verdens matvarepriser og skade de fattigste, hungriest mennesker rundt om i verden. Biodiesel talsmenn hevder at biodiesel ikke ville ha denne effekten fordi de ikke ville lage drivstoff fra spiselige vekster som mais, som etanol talsmenn gjorde, men for det meste ut av materiale som ellers ville gå til spille.
Overgang til Biodiesel

Biodiesel er tilgjengelig over hele verden, og selv i enkelte steder i USA. Normal dieselmotorer kan behandle en petroleum /biodiesel blanding av opp til 20 prosent. Du kan også endre motoren for et par hundre dollar for å behandle blander med en høyere prosentandel av plante-eller animalsk fett.

The National Biodiesel Board og andre interesserte grupper fortsetter å drive lobbyvirksomhet Kongressen for skatteincentiver for å utvide bruken av biodiesel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134243.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff