Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Bruk av Jatropha olje

Jatropha curcas er en plante som oppsto i Sentral-Amerika, og dyrkes i tropiske regioner over hele verden. Frøene inneholder en olje som har løftet som et alternativt drivstoff, fordi den er bærekraftig, tørke-resistent, krever begrenset behandling, og er renere og billigere enn fossilt brensel. Jatropha olje er også en nyttig komponent for såper, og en fornybar varme, lys og matlaging drivstoff. Alternative Fuel
dieselmotorer kan kjøre på biodiesel.

Jatropha olje kan tjene som en biodiesel for konverterte dieselmotorer. Det er mye mer økonomisk enn tradisjonell bensin eller diesel. Fordi Jatropha er lett å vokse, har det bra potensial som en kilde til bærekraftig energi.

I India, er regjeringen forpliktet til å vokse Jatropha planter for produksjon av biodrivstoff. Men BBC News bemerker at "noen ser en fare for at i et land der småbruk --- dyrking av mat å spise --- er fortsatt en utbredt aktivitet, Jatropha kan erstatte sårt tiltrengt mat avlinger, snu India inn i en monokultur."

Soap
Jatropha olje gir en glatt, silkemyk såpe.

I Tanzania, gjorde landlige håndverkere håndverk såpe med Jatropha olje, og selge det over hele verden gjennom Fair Trade forhandlere. Dette Jatropha såpe handel utdanner økonomisk de tanzanianske kvinner som produserer det. Lignende prosjekter er i gang i andre tropiske og subtropiske regioner i utviklingslandene.

Ifølge Dove Biotech, som gjennomførte en case study på det økologiske, sosiale og økonomiske konsekvensene av "Jatropha System" i landlige Afrika, virkningen av Jatropha såpe produksjon er positiv i alle tilfeller der data er tilgjengelig.
Husholdningenes Fuel
Jatropha olje brenner rent.

I Afrika dieselaggregater som kjører på Jatropha olje er en levedyktig kilde til elektrisitet for mindre landsbyer, ifølge forskning utført av The Better World Workshop, noe som favoriserer Jatropha System for rural økonomisk utvikling.

Jatropha olje er også et levedyktig drivstoff for visse typer low-tech oljelamper, som for eksempel "Binga lampe" utviklet i Zimbabwe. I tillegg identifiserer Food and Agriculture Organization i FN Jatropha olje som en tryggere og sunnere alternativ til tradisjonell matlaging brensel som tre og trekull. Ved hjelp av Jatropha olje som et alternativ til trevirke kan også redusere avskogingen i enkelte rurale områder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134383.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff