Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Fordeler og ulemper av naturgass som energikilde

De fleste av oss er kjent med naturgass fra den blå flammen den produserer når vi slår på komfyren toppen. Imidlertid har rentbrennende naturgass flere bruksområder enn bare matlaging. Som med andre energikilder, det er fordeler og ulemper med å bruke det. Bruker

Naturgass brukes til å generere elektrisitet, fungerer som et alternativ til bensin, kan brukes til å generere hydrogen og bidrar til å skape gjødsel.
Fordeler

Ifølge naturgasstilførsel Association, er naturgass den reneste forbrenning av fossilt brensel. Forbrenning av naturgass fører primært karbondioksid og vanndamp. Andre utslipp inkluderer små mengder svoveldioksid, nitrogendioksid, karbonmonoksid og reaktive hydrokarboner. Ifølge Environmental Protection Agency (EPA), naturgass - kraftverk produserer mindre enn halvparten av karbondioksid fra et kullkraftverk. Kull og olje også produsere aske partikler som bidrar til luftforurensning slik som smog, mens naturgass ikke.

Hazards

Mens det er en renere forbrenning drivstoff, kan naturgass fortsatt bidrar til global oppvarming. Metan, en av de viktigste komponentene i naturgass, er 21 ganger mer effektiv på fangst varme enn karbondioksid, ifølge Energy Information Administration. Mens metan bare utgjør om lag 1,1 prosent av USAs utslipp av klimagasser, på grunn av dens potensial for global oppvarming, teller det for 8,5 prosent av utslippene, melder naturgasstilførsel Association. I likhet med de andre fossile brensler, er det en ikke-fornybare ressurs som tar tusenvis av år å danne.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133930.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff