Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Komponentene i en Hydrogen Fuel Cell

Hydrogen brenselceller er en av flere nye teknologier med potensial til å endre måten vi bruker energi. I stedet for å stole på fossilt brensel, hydrogen-brenselceller bruke en elektrokjemisk prosess for å omdanne hydrogen og oksygen fra luften til elektrisk energi med bare uskadelig vanndamp som et biprodukt. Selv brenselceller bruke kostbart og komplisert teknologi, er det ikke vanskelig å forstå de grunnleggende komponenter. Catalyst

Siden hydrogen brenselceller stole på prosessen med katalyse, krever de en metallisk katalysator. Dette kommer i form av en metall-plate som er plassert ved en ende av brenselcellen. Platen reagerer med hydrogen drivstoff og skiller den i sine enkelte protoner og elektroner, noe som gjør det mulig å fange opp elektroner og konvertere dem til elektrisk kraft. I elektrisk terminologi, er katalysatoren sektor av brenselcelle sin anode.
Elektrisk krets

Siden en hydrogen brenselcelle er en elektrisk generator, må den inneholde en krets som bærer elektrisitet den produserer. Denne kretsen fungerer som en strømavtaker, det er en kanal for de frigjorte elektroner. Kretsen er parret med et batteri, eller direkte til en elektrisk motor, for å gi strøm til en bil eller annen maskin.
Protonbyttemembranen

Hydrogen brenselceller også inneholde en protonbyttemembranen. Dette er en polymermembran som fungerer som en elektrolytt. Hydrogen ioner passere gjennom protonbyttemembranen bare etter å ha mistet sine elektroner til katalysatoren.
Cathode

Etter å ha passert gjennom elektrolytten, er protoner utsatt for oksygen i katoden. De har også kombinere med elektroner som har fullført den ytre kretsen. Protonene skaffe nye elektroner for å danne vanndamp, som frigjøres fra cellen som eksos.
Flere celler

Mens hver brenselcelle omfatter en katalysator, elektrolytt og katode , noen hydrogen brenselcelle mekanismer inneholder bare en enkelt celle. Ofte er disse tynne celler er stablet i flere lag med hver celle er koblet til en enkelt ekstern krets. Brenselcellestabelen blir så matet hydrogen drivstoff og den kjemiske prosessen starter automatisk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134200.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff