Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Fordeler og ulemper til Biodiesel Fuel

Som forskere, ingeniører og bilprodusentene jobber mot å skape nye alternativer til fossilt brensel, har biodiesel drivstoff dukket opp som en mulighet for å drive biler i nær fremtid. Biodiesel kommer fra planter eller animalske oljer, og tilbyr flere klare fordeler og ulemper sammenlignet med konvensjonell diesel og andre drivstoff. Renewable

En av de største fordelene med biodiesel er at kildene er fornybare. Biodiesel kan inneholde oljer fra animalsk fett, mais, soyabønner og andre vanlige avlinger. Ikke bare betyr dette at bøndene kan vokse avlinger for drivstoff hvert år, men også at bønder over hele verden kan vokse hvilken biodiesel kilde er best egnet for en bestemt region eller klima. Å være fornybar sikrer også rimelig prisstabilitet, biodiesel er ikke gjenstand for uventede mangel eller oppdagelsen av nye kilder som petroleumsbasert brensel er
Produserer mindre utslipp

Biodiesel. drivstoff er også bedre for miljøet fordi det gir færre karbonutslipp enn konvensjonell diesel. Fordi det er laget av naturlige ingredienser, er biodiesel mindre farlig å transportere og håndtere enn fyringsolje. Den produserer også svært lite svovel ved forbrenning, og dermed redusere risikoen for sur nedbør.
Enkelt å implementere

Sammenlignet med enkelte alternative drivstoff som hydrogen brenselceller og naturgass, er biodiesel attraktivt fordi det kan gjennomføres meget raskt. Standard dieselmotorer, som de som brukes i mange lastebiler og busser i USA, og i alle typer biler i Europa, kan brenne biodiesel uten kjøretøy modifikasjon. Dette betyr at motoren teknologi har allerede blitt raffinert og testet. Det eneste som kreves er en etablert biodiesel distribusjonsnett.
Mindre energi

Sammenlignet med standard diesel, har biodiesel en lavere energiinnhold per volum. Dette betyr at en sjåfør som bytter til biodiesel vil se en betydelig tap av motorkraft, opp til 11 prosent ifølge en fersk vurdering av Land of the Free (se referanser 1). For å hindre tap av kraft, drivstoff beslutningstakere ofte blande biodiesel med vanlig diesel, som også utvanner sine miljømessige fordeler.
Årsaker motorproblemer

Biodiesel drivstoff er også kjent å skape problemer i noen konvensjonelle dieselmotorer. Disse inkluderer karbon innskudd på drivstoff sprøytebrukere, overdreven slitasje på stempelringer og tette drivstoff filtre. Biodiesel kan også redusere viskositeten av motorens olje, og dermed krever hyppigere oljeskift å holde motoren skikkelig smurt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134241.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff