Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Bruk av mais til drivstoff

Corn, også kjent som mais, er det mest voksne avling på den vestlige halvkule. USA vokser 332 millioner tonn per år, eller 12 milliard bushels. Av disse er bare ca 330 millioner bushels brukes til direkte konsum. Om 940 millioner bushels brukes til å lage stivelse, maisolje og høy-fruktose mais sirup, 1,8 milliarder eksporteres; 5,3 milliarder går til å mate husdyr, og 3,7 milliarder brukes til å lage etanol, et drivstoff som er lagt til bensin. Etanol

Den primære bruken av mais som drivstoff er gjennom produksjon av etanol. Kornet blir malt opp og fermentert ved hjelp av gjær, mye på samme måte som korn alkohol blir produsert. Etanol er lagt til bensin for å redusere forurensing og øke oktantall. Mest bensin som selges i USA har rundt 10 prosent eller mindre etanol. Noen biler kan også bruke E85, som er 85 prosent etanol og 15 prosent bensin. Bruken av biodrivstoff som etanol redusere klimagassutslipp og lette vår avhengighet av fossilt brensel. Men er mais etanol kontroversiell på grunn av bekymring for at det konkurrerer for land med matvekster, og fordi mais er betydelig mindre effektive til å produsere etanol enn andre vekster som sukkerrør. Kritikere hevder at mais-basert etanol er presset frem av politiske grunner knyttet til korn subsidier og styrken av kornet lobbyen, ikke dens faktiske miljømessige fordeler.
Biogass

Corn kan også brukes til å produsere biogass, som er hovedsakelig metan og karbondioksyd. Enten hele korn plante eller bare de som ikke er næringsmidler deler er matet inn i biogassanlegg, som bruker bakterier å brytes ned og fordøye plantemateriale og produsere metan som et biprodukt. Den metan kan så bli brukt i de fleste av de samme anvendelser som naturgass, som for eksempel oppvarming av boliger eller produsere elektrisitet. Denne praksisen er ikke vanlig i USA, men det er spesielt utbredt i Tyskland.
Bruk i pelletskaminer

Corn blir også brukt til oppvarming av boliger uten å bli omdannet til etanol eller biogass først. Fôr mais --- mais ikke egnet til menneskelig konsum --- er komprimert til pellets, som deretter brent i ovner designet for å brenne trepellets.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133990.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff