Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Slik konverterer en Diesel lastebil til vegetabilsk olje

Vegetabilske og biodiesel drivstoff har vunnet popularitet i USA som drivstoffprisene har økt og folk har blitt mer miljøbevisste. Konvertering av et standard diesel lastebil til biodiesel er en grundig prosess som retrofit lastebilen motorens drivstoffsystem, slanger, filter og pumper for å behandle den tette vegetabilske oljer. Systemets forhånd kostnader kan være ca $ 3000, men drivstoffbesparelse kan legge opp raskt hvis vegetabilsk olje er lett tilgjengelig. Du trenger
Installation kit
Hullsag
Phillips-skrutrekker
Bucket
1/2-tommers borekronen
Vis flere instruksjoner

1

kjøpe et monteringssett. Nettbutikker som Greasecar.com og Frypower.com tilbudet gjør-det-selv vegetabilsk olje byggesett som inneholder all nødvendig maskinvare for å installere og kjøre en dieselmotor i hovedsak av av vegetabilsk olje. Pakkene inkluderer slanger, et varmeapparat, klemmer, en brenselcelle, annen maskinvare og instruksjoner.
2

Installer brenselcelle, eller vegetabilsk olje tank, ved å sikre den til lasteplanet. Transportør som regel vil ha denne celle lokalisert mot den fremre vegg av sengen. I denne konverteringen, vil lastebilen motoren fortsatt kjøre på noen diesel, så komplett utskifting av dieseltanken er ikke nødvendig.
3

Installer to slanger for å kjøre varm radiator væske til å oljeoppvarming som er i toppen av oljen brenselcellen. Vegetabilsk olje må varmes før det kan brukes som brensel på grunn av sin tykkelse når dens kul. Slangene er i klem på de inntak rør med slangeklemmer ved å stramme skruene med en Phillips-skrutrekker. Kjør disse rørene til bunnen av biler ramme skinnen ved å sette slangene gjennom pakninger i metallet stammen kokekaret. Kjør slangene langs rammen og inn i motorrommet. Radiatorer har ekstra porter allerede boret og plugget. Tømme radiator væske i en ren bøtte eller balje, og deretter fjerne en av de ekstra plugger fra radiatoren. Sett inn en "T" fitting fra monteringssettet inn i hullet og klemme slangene fra vegetabilsk olje tank over koblingen. Fest slangene med slangeklemmer, ved hjelp av Phillips-skrutrekker.
4

Installer ny bensinmåler i lastebilen. Den vegetabilske olje-tank vil ha en senderenheten bygget inn i den, og den nye drivstoffmåler vil måtte bli elektrisk forbundet til tanken. Finn et sikkert sted å installere bensinmåleren. Koble en ledning til stikkontakt på tanken og feste ledningen til senderenheten med den medfølgende mutteren. Kjør ledningen langs rammen rail med radiator slanger og inn i motorrommet. Sett ledningen gjennom brannmuren og inn i baksiden av måleren. Ytterligere to ledninger som må kjøre. Den første vil løpe fra bensinmåler til en nøytral metall kilde som en jordledning, og den andre må gå til plusspolen på batteriet. Sikre bakken med en rustfritt stål skrue.
5

Installer en manuell bryter som gjør at du kan manuelt bytte fra diesel til vegetabilsk olje. Bryteren må kjøres fra dashbordet til solenoiden som vil slå av drivstoffpumpen for diesel og pumpen for vegetabilsk olje. Bor et hull som passer bryteren du velger å installere i dashbordet. De fleste bytter hull kan bores med 1/2-inch boret.
6

Installer drivstoff-type magnetventil inn i motorrommet og feste de elektriske kontaktene. Spolen vil ha fire fargede ledninger kommer ut av det. En av ledningene vil være festet til en relé-boksen. Disse ledningene må være koblet til drivstoffpumpen for vegetabilsk olje tank og den andre til drivstoffpumpen for dieseltanken. Koble strøm ledningen til den positive terminalen på batteriet. Den siste ledningen må være koblet til baksiden av bryteren som tidligere ble installert i dashbordet.
7

Installer dieselfilter på et sikkert sted i motorrommet. Sett på drivstoffledningen fra vegetabilsk olje-tank til filteret og inn i injektorene i Dieseltruck. Installasjon av drivstoff linje med varierer, avhengig av merke og modell av lastebilen. Den generelle trinnet innebærer å koble drivstoffslangen til tanken med en slangeklemme og kjører den langs rammen rail opp i motorrommet. Deretter kobles drivstoffledningen til filteret med en annen klemme og drive den ytterligere slange til injektoren port i motoren. En "T" montering må være installert i manifold, med vegetabilsk olje slange koblet til den ene siden og diesel slange festet på den andre siden.
8

Sjekk alle klemmene og elektriske tilkoplinger før du prøver å bruke kit. Kjør bilen opp av diesel i minst 15 minutter før du bruker vegetabilsk olje som drivstoff. Dette vil gi god tid for oljen å varmes opp før det sprøytes inn i motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134154.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff