Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Seks typer drivstoff som brukes i dagens Kjøretøy

Dagens biler kjører på en rekke brensel, noen som du sannsynligvis ikke er klar over. Mens det er sant enn de aller fleste biler kjører på bensin, teknologien til å brenne andre drivstoff for å møte våre transportbehov eksisterer, med konkrete fordeler og ulemper for hver. Bensin

Bensin eller bensin er den vanligste drivstoffet som brukes i biler i dag. Denne spesialiserte fossilt brensel er designet for firetaktsmotorer lik de som finnes i vanlige biler. Bensin gir rask start, hurtig akselerasjon, lett forbrenning og stillegående drift, ifølge University of Michigan nettsted på fossilt brensel.

Hydrokarboner som finnes i bensin og dens produksjon av karbondioksid ved forbrenning bidrar til forurensning, smog og global oppvarming. Selv om det er den mest lett tilgjengelig drivstoff, er det anses å være en midlertidig kilde til drivstoff på grunn av sine kostnader, miljøpåvirkning og begrensede ressurser.
Diesel

Diesel drivstoff er mye brukt i transportmidler som traktor-trailere, busser, båter og tog. Dette fossilt brensel er også ikke-fornybare, som bensin. Selv om det bidrar mindre karbondioksid til miljøet, skaper diesel mer organiske forbindelser og lystgass som forårsaker smog.

Diesel biler har en tendens til å vare lenger enn bensin biler, og de har 30 prosent bedre drivstofføkonomi enn gjennomsnittet bensin kjøretøy, ifølge bensinpriser nettstedet.
Liquefied Petroleum

Liquefied petroleum, bedre kjent som propan, er et rent drivstoff alternativ til bensin som brukes i vanlige biler i begrenset omfang. Du vil finne hybridbiler i Storbritannia som har blitt designet for å bruke propan, men generelt den eneste måten å få en propan kjøretøy i USA er å ha en bensinmotor konvertert.

Liquefied petroleum produserer færre toksiner når brent og bidrar ikke til smog på samme måte som diesel, bensin gjør. Propan er også billigere enn bensin.
Compressed Natural Gas

gass-og dieselmotorer kan bli konvertert til å kjøre på komprimert naturgass, eller CNG. CNG er en klar, luktfri og ikke-korroderende gass som kan benyttes i flytende form eller gassform for å kjøre en forbrenningsmotor.

Kjøretøy som er utstyrt med en CNG drivstoffsystem kan forventes å produsere 80 prosent mindre ozon-dannende utslipp enn bensin brenner biler, ifølge Consumer Energy Center. CNG fyllestasjoner er på plass er enkelte områder i landet, hovedsakelig i California.
Etanol

Etanol er en bio-drivstoff alternativ til bensin som er laget av konverteringen av sukkerrør, mais, bygg og andre naturlige produkter. Etanol har blitt populært som drivstoff kilde fordi i de fleste tilfeller er det en av de eneste drivstoff som kan drivstoff en bensin motor uten modifikasjoner. Mange bilmodeller kan kjøre på 100 prosent etanol, men det er mer vanlig brukt som tilsetning.

Noen stater har mandat tillegg av etanol for å hjelpe kutte ned på utslipp og forurensning forårsaket av rene bensin komponenter. E10, som er bensin blandet med 10 prosent etanol, er tilgjengelig på de fleste bensinstasjoner i Amerika i dag. Noen steder bruker enda høyere konsentrasjoner.
Bio-diesel

Bio-diesel er en diesel erstatning laget av sukkerroer, raps eller palmeolje. Enkeltpersoner noen ganger gjøre dette stoffet ved å samle brukt olje fra restaurant frityrgryter.

Bio-diesel brenner mye renere enn standard gass eller diesel og produserer langt mindre utslipp av karbondioksid når de brukes. Imidlertid kan fortsatt produksjon av dette stoffet føre til overdreven avskoging.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133947.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff