Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Grunner til ikke å bruke hydrogenbiler

For alle dens potensial til å ende avhengighet av utenlandsk olje, hydrogen fortsatt har noen alvorlige hindringer for å hoppe før den er klar for masseproduksjon. Høye kostnadene ved produksjon, problemer med lagring og transport, og problemer knyttet til kaldt vær fortsatt må tas opp før hydrogen er klar til å fortrenge olje som vår viktigste kilde til energi for å drive biler. Høye kostnader

Mye av problemet forbundet med hydrogenbiler er forbundet med høye kostnader. Med nøkkelferdige biler som Shelby Cobra koster nesten $ 150 000, og en konvertering på en Hummer du allerede eier koster rundt $ 60 000, disse kjøretøyene er langt fra økonomi biler. I tillegg er den mye etterlengtede BMW hydrogen bil bare tilgjengelig som en leieavtale kjøretøy, ligner i omfang til den syke skjebnebestemt Chevy EV1.

Mens det er sant at produksjonskostnadene vil falle mens vi går, hvor langt og hvor snart avhenger av prisen for naturgass. Siden naturgass er brukt til å produsere hydrogen i en prosess kjent som dampreformering, blir kostnaden av hydrogen stige og falle med prisen på naturgass.

Akkurat nå, er hydrogen forholdsvis rimelig, men hvis vi se tilbake 20 år eller så, så var diesel før det ble populært som drivstoff for lokaltogene kjøretøyer. I dag, 20 år senere det koster mer enn bensin. Hvis historien er en sann indikator, da vi ser hydrogen tilgjengelig som drivstoff, vil det koste det samme eller mer enn bensin.
Vanskelig å lagre

Part av årsaken til de høye kostnadene ved hydrogenbiler stammer fra problemer med lagring og transport.

Siden hydrogen er den letteste og minste av alle elementene, har en atomvekt på 1, har det en tendens til å lekke gjennom og selve veggene av beholderne den er lagret i. komprimere gassen, bare gjør denne dårligere, og den gjeldende trykk er å kondensere den ved frysing. Å gjøre dette øker kostnadene for systemet som helhet.
Vanskelig å produsere effektivt

Dampreformering er den vanligste prosessen som brukes til å produsere hydrogen, med elektrolyse kommer i en fjern andre.

Å produsere hydrogen ved dampreformeringsprosessen, er hydrogen samlet inn fra naturgass. Fordi den bruker naturlig gass og varme, koster denne prosessen mer energi da den produserer.

Den nest mest vanlige måte for å produsere hydrogen, elektrolyse, innebærer å føre store mengder elektrisk kraft gjennom vann for å separere hydrogenet fra oksygen i vann. Igjen, som med dampreforming, vi bruker mer av andre typer brensel, i form av brensel brukt til å generere elektrisitet i første omgang. Dette faktisk ikke senke vår avhengighet av fossilt brensel.
Cold Weather Problemer

Vann i dagens hydrogen brenselcelle design gir oss noen bekymringer. Minusgrader føre til at brenselcellen til å fryse. Ettersom det er en optimal temperatur at disse cellene fungerer best på, en måte å forvarme dem til at temperaturen må settes på plass.

Dagens design med hydrogen som brennbart drivstoff er mindre påvirket av lav temperatur drift, men noe vann som forurenser systemet kan resultere i de samme fryse-up bekymringer.
Oppsummering

Mens på overflaten hydrogen som drivstoff ser ut konkurransedyktig med andre former for energi, er det fortsatt i de tidlige stadier av utviklingen. Overvinne sine iboende problemer gjør hydrogen til et mindre attraktivt drivstoff i de neste 50 årene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134268.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff