Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Optiske egenskapene til polyetylen

Polyetylen er et kommersielt plast som har funnet sin vei inn i nesten alle tenkelige bruksområder. Mer enn 100 milliarder kg. av polyetylen ble produsert i 2000, dannet i alt fra vesker, beholdere, flasker og andre varer til spesialitet elementer som protese hip stikkontakter. I noen tilfeller, de optiske egenskapene til polyetylen er viktig fra et estetisk synspunkt: Glossy emballasje er mer attraktiv enn kjedelig. I andre tilfeller er det praktisk interesse, da i å kunne se væskenivået inne i en flaske. I alle tilfeller, de optiske egenskapene til et polyetylen-prøve er avhengig av dens molekylære struktur. Typer
p Det er to hovedtyper av polyetylen, og vite forskjellen mellom dem er avgjørende for å forstå deres optiske egenskaper. Høy tetthet polyetylen (HDPE) er uniform på molekylært nivå, som gjør at molekylene å pakke tett og danner krystallinske patcher. Lav tetthet polyetylen (LDPE) er mindre ensartet og har en tendens til ikke å ha bestilt interne strukturen. Polyetylen kan også være inndelt etter molekylvekt, eller den gjennomsnittlige lengden av dens polymerkjeder. Disse faktorene spiller sentrale roller i å bestemme de store optiske egenskapene til polyetylen:. Dis, åpenhet og glans
Haze

Haze er akkurat hva det høres ut som: et mål på hvor grumset eksempel vises. Mer presist, er dis et mål på mengden av lys som avbøyes pr distanse gjennom en prøve. Her skillet mellom HDPE og LDPE er viktig. HDPE sin krystallinske patcher avlede lys som korn av sand i glass. Graden av lys avbøyning er avhengig delvis av størrelsen på den krystallinske plaster, slik at dis tendens til å øke med tettheten av polyetylenet. Den fremstillingsmetode av en polyetylen-prøve har også en sterk effekt på dis, som ikke bare størrelsen men også retningen av krystallene påvirker dis på grunn av interaksjon av lyset med den krystallstruktur. Jo raskere en prøve blir avkjølt etter at den er formet, jo mindre disig er det sannsynlig å skyldes polymerkjedene har mindre tid til å omorganisere inn krystallinske strukturer.
Surface Haze

I tillegg til krystallinitet i prøven, fører overflateruhet lys nedbøyning og derfor spiller en rolle i den dis måling av en polyetylen-prøve. I dette tilfellet, den molekylære vekt av polyetylen - spiller en stor rolle - hvor lenge polymerkjedene er. Generelt, lengre kjedene føre til mer overflateruhet og mer overflate dis. Bearbeiding forholdene også faktor i overflaten dis. En polyetylen-prøve som er blåst inn i en film tar sin form som en boble, med ingen mugg eller dø innvirke på overflaten, og har en tendens til å være meget glatt. Dette reduserer overflaten dis. Tykkere prøvene som er støpt, kan ekstrudert eller støpt har mer eller mindre flate dis avhengig av mikroskopiske glatthet av overflatene som de kommer i kontakt.
Transparency

Enkelt sagt, refererer åpenhet til hvor klart et objekt er. Mer teknisk, er det et mål på mengden av lys som kommer gjennom objektet uten å bli spredt eller avbøyes av partikler inne. For polyetylen, som med de fleste materialer, tynnere prøven, jo bedre transparens - det er bare færre sjanser for en partikkel å avlede lyset reiser gjennom. Åpenhet er derfor knyttet til dis: Jo mer disig en prøve er, jo mindre gjennomsiktig. Men i motsetning til dis, er åpenhet en "hel-sample" måling, og tykkelse saker: Selv en svært lav-dis polyetylen prøven vil ikke være gjennomsiktig hvis lyset er å reise langt. Ifølge "Handbook of Polyetylen," polyetylen prøvene mer enn 1/8 av en tomme tykk er sjelden gjennomsiktig.
Gloss

Mens dis og åpenhet er bekymret bare med om lyset får forandret retning eller gått gjennom en prøve, avhenger glans på hvordan det lyset avbøyes. En prøve som er glanset - begrepet betyr det samme i teknisk og lå språk - bøyer lyset "sammenhengende", som betyr at det er alt forandret retning på samme måte. Gloss er strengt en overflate fenomen, og oppnå god overflate glatthet er avgjørende for å oppnå høy glans. Gloss er ikke bare en annen betegnelse for overflaten dis, ved at den sterkt avhengig av vinkelen der prøven er sett. En disig prøve kan være blank, og da det sies å ha en "glans." Ifølge "Practical Guide to Polyetylen," nye typer LDPE har blitt tilgjengelig siden 1990-tallet som har aktivert kraftigere emballasje med høyere glans.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134350.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff