Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva er opphavet til E85 drivstoff?

Etanol drivstoff, ofte laget av mais eller sukker, som vanligvis brukes som et alternativ til petroleum-baserte bensin. E85 er en type drivstoff som består av 85 prosent etanol og 15 prosent vanlig bensin. Det er nå tilgjengelig i USA, og kan brukes i "fleksible drivstoff" motorer, som er utstyrt for å behandle både vanlig bensin og etanol. Historie

Ifølge Oklahoma State University, dateres etanol bruk som drivstoff til det 19. århundre da den ble brukt i lamper. Ifølge Clean Air Trust, var noen av de tidligste biler E85-kompatibel, inkludert Henry Fords Model T, som var påstått å være den første brukte fleksible-fuel bil i USA. Den første registrerte bruken av E85 er ukjent, men bruken av E85 for fleksible-fuel biler ble først standardisert på 1990-tallet.
Egenskaper

E85 har høyest oksygen innholdet i drivstoff tilgjengelig på markedet, noe som gjør at den kan brenne mer renslig og helt enn bensin eller bensin erstatning. E85 kan også fungere med mer vann forurensning enn bensin og tåler kaldt vær mer effektivt. Ifølge Union of Concerned Scientists, i 2007, sto etanol for cirka tre prosent av drivstoffet som brukes i USA.
Betydning

Etterlyser økt bruk av E85 har kommet fra miljøvernere, forbrukere og bønder. Bekymringer om klimaendringer har ført til samtaler for produksjon av brensel som ved forbrenning produserer færre utslipp av klimagasser. Videre reduserer økt innenlandsk produksjon av drivstoff mengden av fossile brensler som må importeres fra utlandet. Til slutt, har mais bønder oppdaget et nytt marked for produktene sine.
Fordelene

Ifølge Clean Air Trust, bidrar bruken av E85 drivstoff redusere miljøforurensning og utslipp av klimagasser. Motorer som brenner E85 produsere mindre av den toksiske kjemikalie benzen, så vel som andre hydrokarboner, sammenlignet med motorer som forbrenner bensin. E85-motorer gir også mindre karbondioksid. Imidlertid kan karbonutslipp opprettet fra produksjonen av E85 være mer enn de som slippes ut fra produksjonen av bensin.
Potential

I 2007 passerte den amerikanske regjeringen en lovforslag som krever at 9 milliarder liter fornybare brensler, primært etanol, bli tatt med i alt kommersielt tilgjengelig bensin innen 2008. Dette tallet er satt til å stige til 2022, noe som medførte at 36 milliarder gallons vil være blandet. Denne økningen i produksjonen av etanol kan utløse en økning i antall flex-fuel-biler, som kan i sin tur føre til spredning av E85.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134351.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff