Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

? Kan Biodiesel brukes på nye dieselmotorer

Den umiddelbare svar på om biodiesel kan brukes i nye dieselmotorer er: Kanskje. På et tidspunkt var praktisk talt hvilken som helst dieselmotor B100 (ren biodiesel) kompatible. Dessverre er det ikke lenger tilfelle. Noen produsenter av dieselmotorer, som i 2007, har innarbeidet filter systemer som ikke fungerer godt med biodiesel. Biodiesel Treff en Bump

Før 2007, trengs mest dieselmotorer nesten ingen endring å kjøre på biodiesel. Med bruk av diesel partikkelfilter (DPF) som ble installert i noen post-2007 dieselmotorer med diesel produsenter i respons til strengere EPA utslipp standarder, har biodiesel bevegelse traff en ulempe. Dens høyere destillasjon temperatur og kokepunktet fører det å ikke fordampe godt i sylindrene og er ikke i stand til å rense DPF. Den gjenværende drivstoff på sylinderveggene forårsaker fortynning av motorolje.
Gjør og år

Ikke alle produsenter har implementert DPF, så Caterpillar og Cummins motorer ikke bør ha denne problem. Noen Dodge og Mercedes Benz modeller bruker urea i stedet for å rense eksosen.

Sjekk med din spesielle produsenten for å finne ut om din dieselmotor vil arbeide med biodiesel. Biodiesel viser løsemiddel-lignende kvaliteter og kan forårsake filtrene til å tette og redusere strømforbruket. Vanligvis kan dette avhjelpes ved å bytte ut filteret. I noen pre-1993 injeksjon systemer, kan enkelte komponenter, for eksempel bensinpumpen tetninger, pakninger og drivstoff linjer, må byttes for motoren å kjøre godt på biodiesel.
Innkjøp Biodiesel
p Som en generell tommelfingerregel, blandinger av B20 eller mindre vil kreve litt fiksing og triksing med motoren å gjøre det biodiesel-kompatible. Blander større enn B20 kan kreve erstatning deler, som nevnt tidligere.

Husk at selv på sitt optimale, biodiesel ytelse ikke vil være det samme som å kjøre den med diesel, som det vil være lavere effekt på grunn av sin lavere energiinnhold. Om lag 1,1 liter biodiesel vil ta deg så langt som én liter diesel.

Se etter en Cetane verdi på 40 eller høyere og drivstoff viskositet som er i tråd med diesel selv. Blandinger av rå vegetabilsk olje ofte ikke har den riktige viskositet og danne avsetninger på innsiden av motoren. Biodiesel er lik diesel nummer to i viskositet og unngår dette problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133956.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff