Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Cons of Hydrogen

Som forskere og bilprodusentene jobber mot å finne praktiske kilder til alternative drivstoff, har hydrogen brenselceller fått mye oppmerksomhet. Hydrogenbiler bruker en elektrokjemisk prosess for å produsere elektrisitet med bare vann og varme som biprodukter. Imidlertid har hydrogen flere viktige ulemper som kan begrense bruken i fremtiden. Koste

En av de viktigste problemene med hydrogen drivstoff er den høye prisen, ifølge Columbia University. Selv om fossilt brensel og elektrisitet er fortsatt relativt billig, er kostnaden for hydrogen drivstoff egnet til å drive en brenselcelle-kjøretøy mye høyere. I tillegg hydrogen brenselceller mister hydrogen drivstoff over tid, som krever sporadisk bensinstasjoner og ekstra kostnader.

Brenselceller også slites ut over tid, som krever erstatning. Dette krever kostnadene ved avhending, samt kostnadene for en helt ny brenselcelle og hydrogen. Ifølge Columbia University, ville prototypen hydrogen brenselceller i bruk i dag trenger å vare fem ganger så lang tid å bli økonomisk gjennomførbart.
Tilgjengelighet

Ifølge AltFuels.org , En annen ulempe med hydrogen er dens mangel på hovedstrømmen tilgjengelighet. Småskala produksjon av hydrogen er fokusert på vitenskapelige og industrielle applikasjoner. Sammenlignet med allestedsnærværende bensinstasjoner og stikkontakter, hydrogenstasjoner er sjeldne, og en hel infrastruktur for produksjon, levering og vedlikehold vil være nødvendig før sjåførene kunne forvente hydrogen å nærme bekvemmeligheten av bensin.

Foruten problemene med distribusjon, er lagring av hydrogen drivstoff i en bil utfordrende fordi plassen som trengs for en tilstrekkelig drivstofftilførsel ville være flere ganger større enn størrelsen og vekten av en standard gass tank eller elektrisk batteripakke.

Sikkerhet

Sikkerhet er en annen stor bekymring hydrogen drivstoff. Hydrogen er lagret i flytende form under høyt trykk. Selv innenfor et tungt isolert tank, er det en fare for hydrogen søle under vedlikehold av kjøretøyet eller i tilfelle av en ulykke. Ifølge H ₂ hendelser database, har noen eksperimentelle brenselscelle-kjøretøyer opplevde brudd til hydrogen leveringssystem. Tilfeller av hydrogen eksplosjoner har også blitt bemerket. For hydrogen drivstoff til å bli en mainstream drivstoff kilde, ville leverandører må utvikle et nytt system for sikker transport, håndtering og bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134301.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff