Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Fordeler og ulemper av alternative drivstoff for biler

Stigende gasspriser, miljøforurensning og ny teknologi er alle bidrar til økningen i populariteten av alternative drivstoff, slik som etanol, elektrisitet, biodiesel, flytende petroleumsgass, naturgass og hydrogen. Hver av de forskjellige alternative drivstoffer har sine klare fordeler og ulemper. Etanol

Etanol er en alkohol produsert ved destillasjon av avlinger som mais. Hovedmålet med etanol drivstoff er å redusere avhengigheten av utenlandsk olje, og for å redusere klimagasser. E10 er fremstilt av 10 prosent og 90 prosent alkohol, bensin og kan benyttes av alle kjøretøy. E85 er fremstilt av 85 prosent alkohol og 15 prosent bensin. Kun fleksible drivstoff kjøretøyer (FFV) kan bruke dem. Selv om etanol gir en mer økonomisk og miljøvennlig alternativ, kan bare ffvs bruke E85. Etanol er heller ikke så kraftig som bensin, noe som resulterer i færre miles per gallon.
Electric Vehicles

Elektriske biler har mange batterier med lagret elektrisitet. Bilene kjører på disse batteriene før de må lades opp. Ladingen er så enkelt som å plugge den i en stikkontakt. Fordi de ikke brenner bensin, det skaper mindre forurensning. Imidlertid kan disse bilene bare reise opp til 100 miles i gjennomsnitt før de må lades. Elektrisiteten som trengs for å lade dem er vanligvis fra kraftverk som gjør produserer forurensning.
Biodiesel

Biodiesel er laget av animalsk fett, vegetabilske oljer og resirkulerte smørefett. Biodiesel er en blanding av fossil diesel og biodiesel, bemerket av B100, B20, B5 og B2. B2 inneholder 2 prosent biodiesel. Produsenter advare mot å bruke karakterer høyere enn B5 grunn av mulig skade på motoren. Oljer og fett som ikke er blitt konvertert til biodiesel vil skade motoren. Selv om biodiesel er trygt og ikke-giftig, er det ikke så kraftig som vanlig diesel, og skaper mer utslipp av NOx.
Natural Gas

Naturgass er hovedsakelig laget av metan og brenner svært rent. Det er to former for naturgass for bilbruk, komprimert naturgass og flytende naturgass. Noen biler er dedikert naturgassbiler, noe som betyr at de bare bruker naturgass, mens de fleste er bi-fuel biler, bruk av naturgass og konvensjonell bensin. Naturgassbiler produsere opp til 90 prosent mindre smog og 40 prosent mindre klimagasser, men er sjeldne og ikke så effektiv.
FCV

Pure hydrogendrevne biler kan være referert til som brenselcellebiler (FCV) eller nullutslippsbiler. Dette er fordi motoren fungerer ved å ta hydrogen og bryte den i positive ioner og elektroner. Elektronene blir brukt til å skape elektrisitet og både de positive ioner og elektroner kombineres med oksygen for å lage vann. Det er nesten ingen forurensning. Dens avfallsprodukt er vann og varme. Men disse bilene er sjeldne på grunn av kostnadene for teknologien sin. Også er det få bensinstasjoner som pumper rent hydrogen, som er hvorfor noen FCVs bruke hydrogen-basert brensel som ikke skaper noen forurensing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134038.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff