Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva er Cons of Biodiesel Fuel?

Biodiesel er en type diesel drivstoff som avgir færre miljøgifter som petroleum-baserte diesel drivstoff. Den er laget av vegetabilsk olje, animalsk fett eller resirkulert restaurant fett. Biodiesel er tilgjengelig i sin rene form, B100, som er 100 prosent biodiesel eller en blandet form som er blandet med fyringsolje. Biodiesel feires fordi det er giftfri, biologisk nedbrytbart og er laget av fornybare kilder. Den kan brukes i de fleste dieselmotorer, men eldre motorer er kanskje ikke være i stand til å håndtere alle blandinger av biodiesel. Sjekk brukerhåndboken for den blandingen som er riktig for ditt kjøretøy. Høyere Gel Point

Biodiesel har en høyere gel punkt enn petroleumsbasert diesel drivstoff. Dette betyr at brenselet blir til en kramme eller gel-lignende konsistens ved kulde. 100 prosent biodiesel (B100) blir til en gel ved 32 grader Fahrenheit, mens B20, slår en blanding av 20 prosent biodiesel og 80 prosent vanlig diesel til gel på 7 grader Fahrenheit. Biodiesel er gel punkt senkes når en lavere andel av biodiesel er i produktet. Bilprodusenter ikke garanti biler hvis du bruker en blanding ovenfor B5 (5 prosent biodiesel) på grunn av den potensielle skaden av den høye gel punkt. For å unngå denne typen skade, må du ikke kjøre biodiesel drivstoff i bilen i kaldt klima. Hvis du må kjøre biodiesel, bruker en blanding der og holde diesel motoren i gang, noe som er en vanlig praksis for biler som bruker vanlig diesel i kaldt klima.
Engine Holdbarhet

Biodiesel vil forringe gummi komponenter som brukes i drivstoff slanger og pumpe segl systemer over tid. Høyere prosentpoeng blandinger av biodiesel vil forringe disse komponentene enda raskere. Deler laget med naturlige eller butyl gummi blir klissete og falle fra hverandre hvis lov til å komme i kontakt med ren biodiesel eller høy andel biodiesel. Dette er et spesielt stort problem i biler laget før 1994, da elastomerer og naturgummi slanger ble oftest brukt. Etter 1994 begynte de fleste motorprodusenter bruke syntetisk drivstoff linjer og sel, så nedbrytning av biodiesel bør ikke være et problem.
Kort holdbarhet

Biodiesel har en mye kortere holdbarhet enn petroleumsbasert diesel og bensin. Seks måneder er den hyppigst estimert holdbarhet for biodiesel. Etter dette punkt i lagring bør drivstoff testes før de blir satt i et kjøretøy. Det beste alternativet er å kjøpe nystekte biodiesel i mindre mengder for å unngå å måtte lagre det i lange perioder av gangen.
Tilgjengelighet

Biodiesel drivstoff er i dag dyrere enn petroleumsbasert diesel og er mindre allment tilgjengelig. Du kan ikke bare trekke opp til en bensinstasjon og forventer å finne ren biodiesel tilgjengelig ved pumpene, selv om flere og flere bensinstasjoner gjør biodiesel blander tilgjengelig for forbrukerne. Hvis du ikke finner biodiesel i ditt område, kan du gjøre det selv ved hjelp av oppskrifter som er enkle å finne på Internett. Biodiesel er laget ved hjelp av fornybare kilder som vegetabilsk olje og animalsk fett. Problemet med å bruke vegetabilsk olje for å gjøre er biodiesel at den bruker så mye av den vegetabilske tilførsel for produksjon. Bruken av grønnsaker for biodiesel øker etterspørselen etter grønnsaker, som deretter øker kostnadene for disse grønnsakene for forbrukeren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133999.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff