Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Biodiesel informasjon

biodiesel er laget ved hjelp av en prosess kalt transesterifisering for å konvertere vegetabilsk olje eller animalsk fett inn i brensel som kan benyttes i en dieselmotor. Vegetabilsk olje er oftest brukt, og hele fett kalles et triglyserid, en langkjedet fettsyre i kombinasjon med et glyserol-molekylet. Basekatalysert transesterifiseringen er den mest brukte metoden for å lage biodiesel. Det innebærer bruk av en alkohol i nærvær av en katalysator for å fjerne glyserol-molekylet, slik at bare den fettsyre-kjeden, som er biodiesel. Alkohol

En alkohol er nødvendig for å koble glyserolmolekyl fra triglyserider, etterlater en alkohol ester. Metanol og etanol blir anvendt som oftest i denne prosessen. Metanol produserer en metyl-ester, og etanol gir en etyl-ester. Enten man vil skape et sluttprodukt av biodiesel.
Catalyst

En katalysator hjelper en reaksjon skje uten egentlig å være en del av reaksjonen. I tilfelle av biodiesel, er en alkalisk katalysator nødvendig for at reaksjonen mellom alkoholen og triglycerid til å finne sted. Den vanligste katalysator anvendes i biodiesel reaksjoner blir lut i form av kalium-hydroksyd eller natriumhydroksyd. Kaliumhydroksid brukes best sammen med etanol, men heller kan benyttes med metanol. Katalysatoren blir først blandet med alkohol for å skape metoksyd. Dette er da blandet med vegetabilsk olje.
Reaction

Selv brukt matolje kan bli konvertert til biodiesel. Det bør filtreres for å fjerne partikler, og eventuelt vann i den trenger å bli kokt av. Det kan deretter bli blandet med metoksyd å bevirke at transforestring prosessen. Etter blanding ble matolje, eller triglycerider med metoksyd og tillate nok tid for at reaksjonen skal skje, vil biodiesel synlig skille fra glyserol. Den glyserol er tyngre og synker til bunns. Etter separasjon, kan det bli solgt separat for ulike formål, inkludert å gjøre glyserin såpe.
Vasking

Overflødig alkohol vanligvis brukes under reaksjonen for å sikre at alt fullt reagerer . Etter biodiesel er gjort, går det gjennom en prosess av destillasjon for å fjerne den overskytende alkohol. Den biodiesel også vil bli vasket i vann for å fjerne overflødig biprodukter som glyserin.
Quality Testing

Testing kvaliteten på biodiesel drivstoff er viktig for å avgjøre om reaksjonen oppstod riktig, og om du skal bruke den i bilen. Denne testingen vanligvis gjøres ved å blande den med vann biodiesel og sikre at denne ren skilles fra vannet etter settling. Hvis den forblir blandet i gul-hårskum, er det ikke god kvalitet drivstoff, og reaksjonen bør gjentas. Etter testing av kvaliteten på oljen, kan det godt drivstoff brukes i hvilken som helst dieselmotor å produsere en ren alternativ til oljebasert energi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134325.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff