Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva bruker vi Solar Energy For?

Selv om vår sol er ca 93 millioner miles fra Jorden, er det en veldig kraftig og nyttig stjerne. Den solenergien ikke bare er nødvendig for liv, men det kan også brukes som en fornybar energikilde. Energi fra sola kan utnyttes til å produsere elektrisitet, varme vann og selv drive biler. Termisk energi

Energi fra solen kan konverteres til termisk, eller varme, energi. Mest vanlig er dette brukes til å varme vann, som i et svømmebasseng. Solvarmeenergi også kan brukes til å varme vannet som brukes av boliger og for å varme opp luften i boliger og bygninger. Ifølge Solar Energy International, et hjem med en elektrisk varmtvannsbereder tilbringer 25 prosent av sitt energibehov kostnader på bare varme opp vannet. En solenergi varmtvannsberederen kan spare 50 til 85 prosent på en strømregning per år.
Elektrisitet av fotovoltaiske celler

Photovoltaic enheter, også kjent som solceller, direkte konvertere sollys til elektrisitet. Disse cellene absorberer fotoner, hvilke partikler av solenergi. Fotoner deretter frigjøre elektroner, de negativt ladde partikler. Disse elektroner naturlig migrere til overflaten av den fotovoltaiske celler forårsaker et spenningspotensial, tilsvarende en negativ og positiv klemme på et batteri. En sammenheng mellom negative overflaten av cellen til den positive baksiden av cellen gjør elektrisitet til å flyte.
Elektrisitet fra kraftverk

solenergi strøm Anlegget produserer strøm til kommersiell bruk. Det er flere operative solenergi kraftverk i USA, hovedsakelig lokalisert i California og Arizona. Disse kraftverkene utnytte solens energi til å varme en væske som produserer damp. Dampen omdannes til mekanisk energi i en turbin som driver en generator for å produsere elektrisitet.
Transport

dag drifter de fleste av verdens transport av fossilt brensel. Men som fossilt brensel reserver kjøre lav eller blitt for dyrt å få tak i, må andre drivstoff alternativer bli utforsket. General Motors har skapt en bil kjøre fra makten av solen, kalt Sunraycer. Denne bilen har hundrevis av fotovoltaiske celler som slår energi fra solen til elektrisitet til å kjøre bil og å lade et batteri som kan brukes når sola er skjult. Selv om mer forskning må gjøres for å gjøre dette alternativet en effektiv og økonomisk måte å drivstoff våre biler, er det en lovende teknologi.
Fordeler

Den største fordelen med solenergi er det faktum at det gir ingen skadelig forurensning som et biprodukt - ingen karbondioksid, nitrogenoksid ingen, ingen svoveldioksid. I tillegg, fordi energien fra sola er gratis, vil kostnadene bli lavere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134070.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff