Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Elektrisk vs gass biler

Fra begynnelsen av bilen, har striden rast. Er elektrisk kraft eller gasskraft bedre? Fra 1830-tallet og helt opp til 1920-tallet, var den elektriske bilen nakke-og-hals med gass bil når det gjelder popularitet. Men billigere gass, bedre veier, masse-produksjon teknikker og et behov for lengre rekkevidde stavet slutten av elektrisk car.Today, er kampen fornyes. Dødsfallet til billig gass, har økt spenner fra ny batteriteknologi og produksjonsteknikker som kan brukes til hvilken som helst bil oss spørre oss selv spørsmålet igjen. Er gasskraft egentlig bedre enn elektrisk? Fuel Efficiency

Bensin er raffinert fra råolje. Ingen overraskelse der, men mest strøm i dette landet er også produsert fra forbrenning av fossilt brensel. Det virkelige spørsmålet når det gjelder drivstofføkonomi er hvilken av de to er den mest effektive bruken av tilgjengelige fossile brensler?
P Hvis vi startet med 1 million BTU av energi, på begge sider, og faktor i effekttap fra kraftproduksjon, linje tap under lading, raffinering olje til bensin og transport, kommer vi opp med 3412 BTU tilgjengelig elektrisitet og 115 400 BTU av tilgjengelig kraft fra bensin. Så virker det som raffineringsprosessen fra råolje til bensin gir mer tilgjengelig kraft på 115 400 BTU. Men det virkelige spørsmålet er hvor langt kan vi gå på den kraften?
P Med en virkningsgrad på 0,19 KW /t, kan den elektriske bilen reise 529,5 miles per million BTU, gir det en MPG tilsvarende 69 MPG . Gassen bil kan bare gå 182 miles på en million BTU, med et brenseltilførselsrør kjørelengde på bare 29 MPG.

Raffinering for å omdanne oljen til gass er mer effektiv, men effektiviteten av den elektriske bil mer enn gjør opp for tap i kraftproduksjon.
Forurensning

En studie utført av Los Angeles Department of Water and Power fant at elektriske kjøretøy vil redusere utslippene vesentlig over 100.000 miles, produserer bare 75 pounds av forurensende stoffer, i forhold til gass motorens £ 3008. av forurensende stoffer.

California luftforskning Board anslår at elektriske biler vil produsere mer enn 90 prosent lavere utslipp enn tilsvarende bensinmotor.

forskning og resultatene er svimlende. Den elektriske bilen knuser bensinmotor i form av forurensning.
Resultatutvikling

Inntil nylig hadde stort fall av den elektriske bilen vært mangel på ytelse og redusert driving range. Dette er noen av de tingene som eliminerte den elektriske bilen (EV) fra konkurrentene tidlig i det 20. århundre. Men den siste utviklingen i batteriteknologi og elektrisk motor effektivitet har tillatt EV for å lukke gapet betydelig.

Den nyeste elektriske sportsbil skilte 0 til 60 ganger på under fire sekunder, og en rekkevidde på rundt 200 miles på en én lading. Imidlertid har bensinmotor bilen fortsatt en fordel; ytelsen forringer ikke like tanken synker. Den elektriske bilen vil fortsatt se en nedgang i kraft som batteriene lades ut, og driving range kan bli alvorlig påvirket med for mye energisk kjøring.

Kanten i ytelse fortsatt går til gass bil, men den elektriske er få.
Holdbarhet

unntak for lavere utslipp, er holdbarhet området der den elektriske bilen knuser gass bil. Med en elektrisk bil er det ingen olje endringer eller tune-ups, og med regenerativ bremsing, bremser varer lenger. Borte er også de delene svikt forbundet med belter, slanger og kjølesystemer.

DC-drevne biler trenger bare å ha børster endret om hver 100.000 miles, og AC-motorer har ikke engang det.

Oppsummering
p Det er noen områder som gassen bilen fortsatt har et forsprang på den elektriske bilen. Men fortsatt utvikling vil lukke disse hullene.

I form av effektivitet, utslipp og holdbarhet, har den elektriske bilen en klar fordel i forhold til gass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134106.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff