Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

E85 Fakta

E85 er en form for bil drivstoff bestående av 85 prosent etanol og 15 prosent vanlig bensin. Mens konvensjonell bensin er en raffinert derivat av petroleum, er de fleste typer etanol produsert fra mais. E85 kan bare brukes i spesielle typer motorer, kalt "fleksible drivstoff" motorer, designet for å kjøres på både etanol og bensin. Historie

Bruken av etanol til makten bilmotorer er fra tidlig i det 20. århundre. Men fikk fleksible-fuel biler utbredt bruk på slutten av 1990-tallet. Ifølge US Department of Energy, som i juli 2009 mer enn 1950 bensinstasjoner tilbudt E85, og mer enn 7 millioner fleksible-fuel biler var på veien.
Egenskaper

Selv om E85 er mindre effektiv enn bensin når det gjelder kjørelengde, avgir det færre klimagasser og har et høyere oktantall. Ytelsen i fleksible fuel motorer kan sammenlignes med bensin, ifølge Edmunds. Prisen på E85 varierer avhengig av prisen på mais
Betydning

E85 blir produsert som et svar på to hovedspørsmål:. Energi uavhengighet og klima endre seg. Fordi USA bruker mer petroleum enn den produserer, må det importere olje, ofte på store politiske og økonomiske kostnader. Produksjonen av etanol gir landet et alternativ til dette.

Andre, brenning av etanol gir færre karbonutslipp enn brenning av konvensjonell bensin, noe som tyder på at bruken kan bidra til å forsinke klimaendringene.

med Misforståelser

Selv om etanol har vært brukt som drivstoff for kjøretøyer nesten siden oppfinnelsen av bilen - Henry Fords Model T kjørte på etanol - E85 kan ikke brukes i konvensjonelle motorer, selv for korte perioder av gangen, uten alvorlig skade.

Og selv om E85 er ofte spioneringen som et middel for å redusere klimagassutslippene, dens bidrag til klimaendringer er usikkert. Selv om en motor brenner E85 gir færre karbonutslipp enn en konvensjonell, bensin-brenning motor gjør, fordelene er mindre klar når karbon slippes i produksjonen av etanol er vurdert.
Potential

Selv om E85 er ennå ikke tilgjengelig i mange deler av USA, bekymring for klimaendringer tyder på at adopsjon vil bli mer utbredt. For å øke energi-uavhengighet og redusere utslipp av klimagasser, er mange regjeringer å vedta lover som pålegger produksjon av etanol. The Energy Independence and Security Act of 2007, undertegnet i amerikansk føderal lov i 2007, krever at 36 milliarder liter biodrivstoff, inkludert etanol, bli produsert innen 2022.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134346.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff