Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan lage diesel fra vegetabilsk olje

Legge metanol (tynner) og lut (renne renere) til vegetabilsk olje vil produsere diesel - kalt biodiesel - men av svært dårlig kvalitet. Produsere noe du ønsker å sette i en motor krever ingredienser av høy kvalitet og presis måling. Flere lokalsamfunn finnes på nettet (se referanser og ressurser nedenfor) for å veilede nybegynnere diesel bryggere. Du trenger
1 liter rapsolje
200 ml metanol (solgt som løsemiddel ved maling selskaper)
Minst seks gram lut (KOH) (fra soapmakers 'eller kjemisk tilførsel)
Blender
Scale nøyaktig til 0,1 gram
2 Målemugge
1/2-liter nr 2 plast gjennomsiktig beholder med skrukork
2-liters brusflasker
trakter
Candy termometer

Vis flere instruksjoner
en

helle metanol i 1/2-liter container ved hjelp av en trakt. Luten kan være kalium (KOH) eller natrium (NaOH) hydroksid. Denne oppskriften bruker KOH. Måle det i henhold til sin renhet: 5,8 gram for 85 prosent ren, 5,5 gram for 90 prosent, 5,3 gram for 92 prosent. Hell lut inn i beholderen ved hjelp av en ren trakt. Virvel i beholderen inntil blandingen er klar. Resultatet er methoxide.
2

Varm oljen i en panne til termometeret viser 130 F. Hell den i blenderen. Nøye legge methoxide og bland på lav hastighet i 30 minutter. Hell den i en av brusflasker og la bosette for 12 til 24 timer.
3

Glyserin, en 20 prosent biprodukt, vil skille ut og falle til bunns. Dekanter topp 80 prosent i en ren soda flaske. Ikke la noen glyserin i.
4

Test kvaliteten på drivstoffet. Hell 1/2 liter vann inn i den. Rist kraftig. La det avgjøre. Hvis drivstoffet helt skilles fra vannet innen 30 minutter, er det bra. Dekanter drivstoff fra vannet i en ren soda flaske. Men hvis det fortsetter å se ut som majones, starte på nytt med mer-presise målinger.
5

Vask eventuelle gjenværende urenheter fra biodiesel. Vasking foregår ved å tvinge luft bobler gjennom brennstoff eller, enklere for hjem Brewers, blande det med vann. Hell 1/2 liter vann i drivstoffet. Rull flasken på et flatt underlag til de to væskene blir homogen. La den setter seg i minst tre timer. Separer brensel og vann enten ved dekantering fra toppen eller drenering av vann fra bunnen via et hull. Gjenta vask.
6

La drivstoffet bosette. Når det blir helt gjennomsiktig, er den klar til bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134157.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff