Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva er Hydrogen Fuel Cells?

Hydrogen brenselceller er en revolusjonerende teknologi som kan dateres til tidlig på 1800-tallet. Imidlertid har brenselceller bare vært brukt i noen alvorlige kapasitet siden 1960. Siden da har brenselceller blitt forsket på og videreutviklet i håp om at deres bruk vil bli vanlig, noe som resulterer i en ren, effektiv energikilde. Innføring

En brenselcelle genererer elektrisitet gjennom en elektrokjemisk reaksjon i hvilken oksygen og et brensel - hydrogen er den vanligste - Kombiner og danner vann. Typer brenselceller varierer, men de har alle en lignende design. Elektrisiteten som produseres av en brenselcelle kan brukes til å drive en rekke enheter, fra kjøretøyer - både store og små - til bærbare, håndholdte enheter. De kan også brukes til strøm og oppvarming av bygninger.
Historie

brenselcelle konseptet ble først oppdaget av den tyske vitenskapsmannen Christian Friedrich Schönbein. I 1838 publiserte Schönbein sine ideer i et vitenskapelig tidsskrift. I 1839 oppfant Welsh vitenskapsmannen Sir William Robert Grove Grove celle, en elektrisk celle drevet av sink og platina elektroder utsatt for syre. Grove fortsatte sine eksperimenter, og i 1842 introduserte den første brenselcelle, kalt gass solar batteri, ved hjelp av hydrogen og oksygen for å generere elektrisitet. Grove design var lik dagens brenselcelle designs.Despite de tidlige funn av Schönbein og Grove, ble brenselcellen i stor grad betraktet som en kuriositet og litt forskning ble gjort for å videreutvikle ideen. Men i løpet av det 20. århundre begynte National Aeronautical and Space Administration (NASA) og det amerikanske militæret på jakt etter nye, pålitelige kilder til makt, fornye interessant i brenselcelleteknologi.
Fuel Celler Vs. Batterier

Brenselceller er forskjellig fra batteriene. Et batteri butikker og utgivelser kjemisk energi. Over tid vil den gå tom for strøm og må lades opp eller kastes. En hydrogen brenselcelle produserer energi ved å kombinere hydrogen med oksygen. Derfor vil en brenselcelle fortsette å fungere og produsere strøm så lenge drivstoff og oksygen leveres.
Hvorfor skal vi bruke brenselceller?

Eksisterende fossilt brensel vil ikke vare evig, og forurensning forårsaket av disse drivstoffene har vært et økende problem. Biler, spesielt biler, er en stor produsent av luftforurensning. En stor fordel med brenselceller er at de genererer elektrisitet mens produserer lite eller ingen forurensning. Den hydrogen og oksygen som brukes til å generere elektrisitet kombineres for å danne en ufarlig biprodukt: water.For bolig-og næringsliv, kan brenselceller gi varme og elektrisitet, noe som resulterer i betydelige økonomiske besparelser. Også, kan brenselceller gi en trygg og pålitelig kilde til makt til bygninger i distriktene, noe som eliminerer behovet for upålitelige og kanskje farlig strøm generators.For bærbare produkter, kan brenselceller gir mye lengre levetid og lettere recharging.For det militære, drivstoff celler kan gi en ekstremt pålitelig kilde til energi for kjøretøy og utstyr. Brensel celler er også stille og produserer lite varme, noe som gir ytterligere fordeler til militære enheter.
Dagens bruk av brenselceller

Hydrogen brenselcelle bruk er fortsatt i en tidlig fase , men brenselceller er i begrenset bruk for biler, offentlig transport, båter, spesialitet kjøretøy (gaffeltruck), stasjonære kraftenheter og noen håndholdte elektronikk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134113.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff