Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva er en Heat Recovery Steam Generator?

Varmegjenvinning dampgeneratorer (HRSG), også tidligere kjent som avfall varme kjeler eller spillvarme generatorer, bruk varme i den varme avgassen fra en prosess operasjon for å produsere damp som deretter brukes til drive en annen prosess operasjon. For eksempel kan deres damp brukes til å drive turbo-elektriske generatorer eller i andre energiintensive operasjoner, slik som fremstilling av papir. De utnytte energien som brukes til å være tapt til atmosfæren gjennom skorsteinene til å utføre nyttig arbeid. De har fått aksept og popularitet i bransjen som oppmerksomhet har vært fokusert på stigende energikostnader og klimaendringer. Gassturbiner

Gass turbiner er i hovedsak jetmotorer kjører store turbo generatorer i stedet for store fly. Deres utløpskanalen kan inneholde vesentlige mengder av restvarme som pleide å bli tapt til atmosfæren. Flertrinns varmegjenvinning damp generatorer suse varmen til å produsere overopphetet damp, høyt trykk damp, lavtrykk damp, og selv varmt vann som varme eksosen gradvis mister sin temperatur.
Dieselmotorer

Den samme prosessen som brukes for gassturbiner kan bli satt til å arbeide på store dieselmotorer som brukes i co-generasjonen. Den diesel driver en generator for økonomisk kraftproduksjon og deretter den varme eksosen kan produsere damp til å drive annen elektrisk generator eller å gi varme for prosessen operasjoner som enten damp eller varmt vann.
The Goal

Den ideelle målet for hvert flertrinns varmegjenvinning dampgenerator er å effektivt trekke ut hver BTU varme som ville overstige normalt atmosfærisk temperatur i finalen avløpsstrøm av gass, og putte den å arbeide enten å produsere elektrisitet eller brukbare varme i et annet program, for eksempel varmt vann. Selv bruker små mengder varme til å varme innkommende kaldt vann kan resultere i betydelige besparelser på lang sikt.
Syntesegass Co-Generation

Produksjonen av syn-gass brensel fra kull har flere punkter med et overskudd av varme der en HRSG kan være effektive i å gi energibesparelser.
Prosessanlegg

HRSGs har funnet veien inn i mange andre typer av prosessanlegg og kjemiske operasjoner som gassform avfallsforbrenningsanlegg, brukt løsemiddel enheter, katalytiske avfallsforbrenningsanlegg og makt fra brennende biprodukter som bagasse, tree bark og søppel forbrenningsanlegg. Noen operasjoner som produserer store mengder varme som et biprodukt er gode kandidater for HRSGs.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134052.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff