Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Mineral Base Oil Typer

Mineral oljer er biprodukter av råolje-oljeraffineri, prosessen der motor olje og bensin blir produsert. Når olje tas ut av bakken, er den ikke består av en enkelt forbindelse men en rekke hydrokarboner (eller base typer), så vel som uønskede stoffer. Du kan skille mellom forskjellige typer mineralske baser i henhold til de spesifikke hydrokarboner eller i henhold til en prosess hvor råoljen er raffinert (og de mineralske oljer er hentet). Parafinsk

Ofte referert til som alkaner, parafinske mineraloljer tilhører metan familie av hydrokarboner. Ifølge New York State Agricultural Experiment Station, disse forbindelsene - som danner faststoffer ved romtemperatur (parafinvoks)-er inert eller ikke-reaktiv. Det er derfor de var i stand til å forbli under bakken i store mengder for millioner av år.
Umettet

Umettet mineraloljer er hydrokarboner som inneholder minst én dobbeltbinding mellom deres karbonatomer. Ifølge New York State Agricultural Experiment Station, disse forbindelsene er kjemisk aktiv og har en tendens til å oksidere og polymerisere (form polymerer med andre stoffer). For disse grunner, er umettede mineraler oljer ikke vanligvis finnes i råolje som er hentet fra bakken.

Aromatisk

Aromatiske mineraloljer er lik umettet oljer i at også de har doble bindinger mellom karbonatomer. Kjemisk, de er litt forskjellige, men som aromatiske oljer er ikke så reaktive og dermed er ofte funnet i råolje (om enn i små mengder).
Naftenisk

Nafteniske mineraloljer er hydrokarboner med en ring-formet molekylstrukturen. Som parafinske oljer, er de ekstremt inert, men bare ved lav temperatur (hvis ikke de har en tendens til å oksidere). Ifølge New York State Agricultural Experiment Station, naftenske oljer har relativt lave kokepunkt i forhold til andre og er litt mer tyktflytende enn aromatiske oljer.
Konvensjonell

kan også skille mineraloljebasis typer i henhold til om de er konvensjonell eller hydrobearbeidet. Ifølge Mobil.com, er konvensjonelle basisoljer foredlet ved hjelp av tradisjonelle metoder (påføring kjemikalier), og har en tendens til å forlate uønskede bak, som for eksempel svovel, oksygen, nitrogen og karbon-forbindelser, og spormetaller. Disse kan påvirke ytelsen av oljen.
Hydrobearbeidet

Ifølge Mobil.com, har mineralske baseoljer som har blitt hydrobearbeidet gjennomgått flere, mer avanserte raffineringsprosessene enn sine konvensjonelle kolleger. Navnet "hydrobearbeidet" er avledet fra det faktum at raffinerier hydrogen reaksjoner (i en prosess kjent som hydrokrakking) for å fjerne urenheter. Når baseoljer blir utsatt for enda mer hydroprocessing, oppnår de status som "alvorlig" hydrobearbeidet oljer, som betyr at de inneholder minimale mengder urenheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134211.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff