Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Komponenter av Li-Ion batteri for hybrid biler

Som samfunn overganger mot fornybar energi, presenterer lithium-ion batteri sin makt til en ny bilverdenen. Som i 2010, er litium-ion et tett drevet oppladbart batteri med null karbonutslipp. Imidlertid er kjøretøy designere og forskere som søker svaret på ett spørsmål: kan lithium-ion batteri bilen din så pålitelig som bensin gjorde i det siste? Katode

En katode er en elektrode som holder ioner i sine krystaller. Denne delen av et litium-ion batteriet har vist seg å være den største kostnaden og ytelse utfordring. Katoden materialer har ulik energi-bæreevne. Som i 2010, er produsenter eksperimenterer med billigere mangan som en erstatning for kobolt og nikkel. Bilprodusenter, sammen med Massachusetts Institute of Technology (MIT), har eksperimentert med kostnadseffektive katode materiale design som øker batteriets ytelse.
Anode
En anode sender et litium- ion kostnad tilbake til katoden for å produsere strøm til bilen din.

Anoden er en separat elektrode som vanligvis er sammensatt av kobber og grafitt. Ifølge HybridCars.com, kan lithium-ion batteri designere sammenlignes med forskere prøver å slå uedle metaller til gull. Det kan være mulig, men det er vanskelig. Som i 2010, ble forskerne prøver å stabilisere metall oksid anode materiale som leverer opptil ti ganger bedre ytelse. Ideen er å overtale anode kapasitet utover ett lithium ion for hver seks karbonatomer.
Separator
Som med alle batterier, må separatorer holde de positive og negative ladninger fra hverandre .

Et lithium-ion separator bærer to mandater. Som nevnt, holder separator de positive og negative ladninger fra hverandre. Imidlertid kan den sekundære formål være like viktig. Hvis en lithium-ion batteri overopphetet, smelter polymer-baserte separator. Dette stopper potensielt farlig gjennomføring av overopphetede ioner. I 2010 ble NASA forskere med sine kolleger ved National Renewable Energy Laboratory (NREL) for å oppdage og teste batteri materialer som kunne nok tåle overoppheting problemer i lithium-ion batterier.
Electrolyte

Elektrolytter gjennomføre lithium-ion energi i batteriet.

Elektrolytten er et litium løsningsmiddel som bokstavelig talt bærer den elektriske strømmen. Batteri produsenter fortsetter å søke organiske løsemidler som driver maksimal kraft samtidig som korroderende og brennbare. Geleer og solid polymer forbindelser er også faktorer i elektrolytt teknologi for litium-ion batterier. Solid Polymer elektrolytter (SPE) har ingen væske å søle i nødstilfeller, men forskere har spørsmål om sin forestilling. Som med de andre komponentene, elektrolytter er avgjørende for sikker og stabil ytelse av litium-ion batterier. Batteri designere har eksperimentert med flammehemmende elektrolytter for å ytterligere forbedre batteri sikkerhet i masseproduserte lithium-ion-hybrider.
Sikkerhetskrets
Mikrochips beskytte bilistene fra tidlig lade eller utflod i en lithium-ion batteri.

hovedsak sikkerhetskretser kontrollere elektriske trafikken som de belaste beveger seg fra celle til celle. Litium-ion-batteri har ingen ekstern krets kontroll, så sikkervhetskretsene opprettholde balansen av en kostnad som den beveger seg. Disse kretsene inaktivere en celle som kan lade eller lade ut tidlig. Når strømmen kommer på celledøren, fungerer sikkerhetskretsen som Barnevaktmeldingen som holder den aktuelle bevegelse. Denne prosessen bidrar til å unngå skade på individuelle celler i et litium-ion batteri. Bilprodusenter har brukt microchips som sikkerhetskretser for å beskytte mot ladning og utladning problemer i lithium-ion batterier.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133982.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff