Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Making Biodiesel Fuel

Biodiesel er et drivstoff laget av oljer som solsikke og raps. Når oljer er kombinert på en bestemt måte, gjør de et drivstoff som kan kjøre motor motorer. Biodiesel er bærekraftig og karbonnøytralt, noe som betyr at det bare frigjør samme mengde karbondioksid under brennende som tok ut som planten vokste. Å gjøre biodiesel er kompleks, men når mestret, kan biodiesel produsere opp til 8 prosent bedre drivstofføkonomi. Du trenger
Spillolje eller vegetabilsk olje
bunsenbrenner
termometer
plasthansker
Beskyttende laboratoriefrakk
tre plast kanner
250 ml Metanol
4 g natriumhydroksid
trakt
en plast beger med drenering i bunnen
5-10 micron filter
Vis flere instruksjoner
en

fjerne vann fra avfall vegetabilsk olje ved å varme den til 120 grader ved hjelp av en Bunsen-brenner. Blandingen vil spytte og pop hvis det er vann til stede. Ved bruk av ren vegetabilsk olje, Mix varme til 55 grader celsius.
2

250 ml methanol og 4 g natrium-hydroksyd i et separat begerglass. Hvis du startet med avfall vegetabilsk olje snarere enn ren vegetabilsk olje, ved hjelp av prøve 6-7 g natrium-hydroksyd. Vent 10 minutter før natriumhydroksid har helt oppløst. Denne prosessen gjør methoxide.
3

Vent til det oppvarmede vegetabilsk olje er nedkjølt til under 60 grader celsius og bruke en trakt til å helle det inn i methoxide løsning. Rist kraftig i 15 sekunder.
4

La blandingen sitte i opptil to dager for å la biodiesel i løsningen å skille fra glyserin også laget av reaksjonen. Separer hjelp av en trakt inn en fjerde plast beger med et avløp ventil i bunnen.
5

Vask løsningen for å fjerne overflødig glyserin. Legg en lik mengde vann til biodiesel og lar det seg på bunnen av begerglasset i ca 12 timer. Tapp vannet av bunnen av beholderen din med en ventil og deretter gjenta prosessen 2-3 ganger før vannet tappes ut er klart. Varm opp biodiesel opp til ca 130 grader celsius i 20 minutter for å fordampe eventuelle gjenværende vann. Filtrere biodiesel i en 5-10 micron filter før du legger til bilmotoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134354.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff