Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Jet Fuel ledningsevne Spesifikasjoner

Jet fuel ledningsevne er viktig å standardisere fordi den bestemmer graden der flydrivstoff overfører en elektrisk ladning, og indirekte graden der det potensielt kan gnist og antennes. Men, på samme måte som bensin er tilgjengelig i en rekke graderinger, moderne jetbrennstoff finnes i flere formuleringer, inkludert kommersielle Jet A-1 og to vanlige militære karakterer, JP-8 og JP-4. Jet A-1 Konduktivitet

Jet A-1 er en standard jet drivstoff som brukes i kommersiell luftfart. Det er en parafin-karakter drivstoff egnet for anvendelse med de fleste turbinmotor luftfartøy. Jet A-1 er en internasjonalt avtalte spesifikasjonen og er en av de mest vanlige jetbrennstoff som brukes i verden. Jet A er en USA derivat av Jet A-1 og har en høyere frysetemperatur. Den internasjonale standarden krever Jet A-1 har en ledningsevne på 50 og 450 picosiemens per meter.
JP-8 konduktivitet

Mens mange militære jetmotorer er derivater av kommersiell motorer, og noen ganger samme motor, bruker det militære sin egen spesifikasjon av jet drivstoff. Mens dusinvis av brennstoff er skapt og brukt av det militære, er JP-8 den vanligste formen for flydrivstoff som brukes i dag. Den har en ledningsevne mellom 150 og 450 picosiemens per meter, en høyere terskel enn kommersiell flydrivstoff.
JP-4 konduktivitet

JP-4 er en militær karakter av flydrivstoff utviklet i 1951 som var forløperen til moderne JP-8. JP-4 har en relativt lav ledningsevne på mellom 150 og 600 picosiemens per meter, noe som betyr at drivstoffet er utsatt for statisk elektrisitet som kan oppstå når det går gjennom rørene. Den har også et lavere flammepunkt enn JP-8, noe som gjør det mer sannsynlig å gnistre og antennes. I dag er JP-4 sjelden brukt unntatt i spesielle programmer, for eksempel i ekstremt kaldt klima der temperaturen synke til under -30 grader Fahrenheit.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134007.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff