Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Green Car Idea

Som bekymringer om global oppvarming og CO2-nivåer vokse, er denne bransjen jobber mot grønnere løsninger for biler. Ved å bruke ulike typer drivstoff og effektivisering, er biler prøver å bli mer grønt. Typer
p Det er mange forskjellige måter at biler kan være mer grønt. En av de mest populære er hybridbiler, som går på bensin, men bruke strøm fra et batteri til å øke sin drivstoffeffektivitet. Biler kan også være helelektrisk og får strøm helt fra et batteri. Noen hybrider har også muligheten til å kjøre bare på strøm, men kan bytte til ved hjelp av bensin-modus for lange turer eller bedre hestekrefter.

Biler kan også bli grønnere ved bruk av alternative drivstoff. Dieselmotorer kan kjøre på biodiesel, som er laget av vegetabilsk olje i stedet for petroleum, uten å kreve noen endringer. Biodiesel er mindre forurensende enn petro diesel, og det er laget av en fornybar ressurs. Dieselbiler kan også endres for å kjøre på rett vegetabilsk olje.

Bensin biler kan konverteres til å kjøre på etanol eller en etanol blanding, som også er laget av organisk materiale i stedet for petrokjemi. Flex-fuel biler er en annen type grønn bil, som er designet for å kunne kjøre på bensin eller etanol eller blanding av de to.
P Det er også hydrogenbiler, som enten brenne hydrogen direkte eller bruke hydrogen til å lage elektrisitet, og solenergi biler, som bruker solcellepaneler til drive en elektrisk motor, men ingen av disse teknologiene er allment tilgjengelig.
Historie

Electric transport har vært i bruk nesten så lenge strøm, selv om den aldri er blitt en kommersiell suksess. Den første elektriske bilen ble bygget i 1891 av William Morrison. I 1900 var 28 prosent av bilene i USA elektrisk, men i 1908 Henry Ford introduserte gassdrevne Model T og gjort den tilgjengelig for massene. Det har vært flere forsøk på å gjenopplive elektriske biler, for eksempel GMs EV1 og Toyotas RAV4 EV. I 2005 hadde alle de store bilprodusentene avviklet sine fullt elektriske biler, selv om mange var produsere hybrider.

Biodrivstoff er en annen type grønn bil teknologi som har vært i bruk siden oppfinnelsen av bilen. Både diesel og bensin motorer ble opprinnelig laget for å kjøre på biodrivstoff. Det var ikke før råolje ble allment og billig tilgjengelig at biler begynte å bruke petrokjemiske brensel, og i dag bilmotorer er laget for å kjøre mest effektivt på bestemte brensel, enten petroleum eller petro diesel.

Hensyn

Alle grønne bil teknologier har utfordringer som har hindret dem fra å bli allment tilgjengelig. Fullt elektriske biler kan bare kjøre korte avstander før trenger en kostnad på grunn av begrenset utvalg av dagens batteriteknologi. Biodrivstoff som etanol, biodiesel og vegetabilsk olje krever store mengder biomasse, og det er ikke nok jordbruksland til å vokse nok planter til å bytte hele vår flåte av biler over til biodrivstoff. Også, kan etanol mest enkelt og billig bli produsert fra mais, og populariteten vekst av etanol i 2008 var en faktor i økningen i kornpriser at redusert mattilgang og forverret sult i mange deler av verden.

Fordeler

Den viktigste fordelen med grønne biler er at de skaper mindre forurensning. Dette inkluderer CO2 og andre globale oppvarmingen bidragsytere samt partikkelutslipp og giftige gasser. Elektriske biler har ingen direkte utslipp, og så bytte til elektriske biler ville redusere smog og bedre luftkvalitet i byområder.
Potential

De kombinerte faktorer av global oppvarming, forurensning og problemer med olje knapphet er alle grunner til at etterspørselen etter grønne biler er økende, og det er en sterk sannsynlighet for at etterspørselen bare vil øke i fremtiden. Som grønn bil teknologien forbedres, vil flere og flere produsenter bygge biler som bruker grønn teknologi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134072.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff