Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Internasjonale Jet Fuel Spesifikasjoner

Ulike regioner bruker ulike jet fuel karakterer. De vanligste kommersielle og militære jetbrennstoff i verden er Jet A og Jet A-1, som har svært like spesifikasjoner. The United States Air Force og andre NATO militær bruk jetbrennstoff som ligner den Jet A-1 drivstoff, bortsett fra at det er referert til som JP-8, og har en ekstra korrosjons-inhibitor og anti-ising tilsetningsstoffer. JP-5 er en militær jet fuel mest brukte på hangarskip. Jet A-1

Jet A-1 er den vanligste drivstoffet som det er brukt gjennom det meste av verden. Ulike land innenfor Europa /Afrika /Midt-Østen /Asia Pacific regioner bruke Jet A-1 drivstoff. Jet A-1 er en parafin grade drivstoff som har et flammepunkt på 38 grader Celsius, eller 100 grader Fahrenheit. Frysepunktet for drivstoffet er minus-47 grader Celsius. I motsetning til Jet A, krever dette flydrivstoff en statisk dissipator tilsetningsstoff. Jet A-1 grade er definert av Forsvarets 91-91 Standard, NATO kode F-35 og ASTM D1655 spesifikasjoner.
Jet A
p Dette er standarddrivstoff i USA, og det er ikke brukt i andre deler av verden. Den største forskjellen mellom Jet A og Jet A-1 er at Jet A har en høyere maksimal frysing poeng spesifikasjon av minus-40 grader C. Jet A klasse defineres hovedsakelig av ASTM D1655 spesifikasjoner. Jet A og Jet A-1 deler mange spesifikasjoner, inkludert en 0,003 prosent svovel, mercaptan maksimale volum, samt en maksimal prosent totalt 0,3 prosent av svovel. Maksimal total aromater andel er 25 prosent i begge brensel. Jet A og Jet A-1 skiller seg i det samlede syreinnhold. Jet A-1 spesifikasjonene er maksimum syrenivå er .015, mens Jet A max er 0,1 mg KOH /g. Også Jet A minimum røyk punkt er 18 mm, mens Jet A-1 er 19 mm.
Defence Standard 91-91
p Dette er UK flydrivstoff kravet. Det ble opprinnelig opprettet for å være en militær jet fuel-spesifikasjonen, men det ble senere drivstoffspesifikasjonen for sivilt drivstoff også. Det er veldig lik den Jet A-1, bortsett fra at det krever litt mer smøring og har en lavere maksimal syrenivå enn ASTM spesifikasjon D1655 krever.
Jet B
< p> Fortrinnsvis anvendes i kaldt klima, er Jet B lik Jet A, og den kan brukes som et alternativ for Jet A. I motsetning til hvordan Jet A og Jet A-1 er laget hovedsakelig av parafin, er Jet B laget med parafin og nafta, noe som er en høyverdig bensin. På grunn av dette, har Jet B en mye høyere brennbarhet og er derfor mer farlig og vanskelig å håndtere. Fordi frysepunktet for Jet B er minus-50 grader Celsius, er Jet B brukes mest i kaldt klima. Nord-Canada, for eksempel, bruker Jet B og drivstoffet er definert i Canada ved CAN /CGSB 3,23 drivstoffspesifikasjonen.
TS-en

Russland og Samveldet av uavhengige stater --- landene i det tidligere Sovjet-blokken --- bruke TS-en drivstoff-spesifikasjonen. Det er svært lik Jet A-1, men med et flammepunkt på minst 28 ° C, har den en litt høyere flyktighet enn Jet A-1. I tillegg har TS-en et frysepunkt under minus-50 grader Celsius, gir det en lavere frysepunkt enn Jet A-1 også.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134006.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff