Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Oppskrift for å lage Biodiesel Fuel

Med kostnader til bensin skyrocketing, er det ikke rart at folk søker etter alternative drivstoff. Hydrogen, E85 og annet brensel lover å bidra til å bryte vår avhengighet av utenlandsk olje, men de vil ikke kjøre i vanlige motorer. Imidlertid kan biodiesel gjøres i hjemmet ditt fra venstre over matolje og kjøre direkte i vanlig diesel motor i overraskende få trinn. Klargjøre Oil
p Hvis du bruker spillolje, må du filtrere ut de faste stoffer ved å bruke så fin sil som mulig. Når oljen er filtrert, varme den til rundt 135 grader F. Dette vil fjerne oppløst vann, men det kan føre oljen til pop. Hvis du bruker ren olje, trenger du bare å varme den til rundt 55 grader F når du blander det senere.

Uansett vil oljen ha noen frie fettsyrer oppløst i ulike mengder. Jo mer du har, jo mer vil det kaste av reaksjonen slik at du må utføre en titrering for å bestemme nivået av frie fettsyrer. Slik setter du opp titrering, må du opprette en en-prosent løsning av lut (NaOH). For å gjøre dette, oppløse 1 g. av lut i en L av destillert vann. Nå blande 1 ml av test-olje med 10 ml isopropylalkohol og 4-6 dråper fenolrødt. Mål opp noen av dine hydroksydløsning og legge den til den forrige blandingen 1 ml om gangen. På et tidspunkt, vil blandingen begynner å bli rosa. Når du kan virvle det og det forblir rosa for rundt 15 sekunder eller så, er du ferdig. Beregn hvor mange milliliter av luten du brukte.
Opprette Biodiesel

å opprette 4 L av biodiesel, som er litt mer enn en gallon, start med 4 L av matolje (raps og rapsolje fungerer best). Du vil da blande 1 ml metanol med en varierende mengde lut avhengig av hvordan titreringen gikk. Formelen tilstander bruk (5g + # av mL kreves i titrering) multiplisert med antall liter olje. Så hvis det tok 3 ml til titrere din olje, trenger du 32 g. av lut [(5 g. + 3 g.) x 4 L = 32g.]. Bland liter metanol, og den beregnede mengde lut. Denne reaksjonen er giftig og må gjøres i en glassbeholder, ikke plast, og i et godt ventilert område. Pass på at du oppløse all luten som kan ta 10 til 20 minutter av omrøring. Når luten er oppløst, tilsett mer metanol for å returnere den til en nivå L som noe metanol uten tvil unnslapp under blanding. Når dette er gjort, bland metanol /lut blanding med olje og røre.
Rensende og tørking

Når løsningen er blandet, vil du være skaper glyserin ut av luten. Den biodiesel og glyserin vil lett skille fra hverandre og du må fjerne alt av glyserin. Etter at glyserin er borte, vaske biodiesel med destillert vann for å fjerne eventuelle forurensninger. Det kan være lurt å gjenta dette 3-5 ganger avhengig av hvor skittent vannet er når det skiller ut. Når du vasker den, vil vannet og biodiesel skille og du trenger bare å fjerne vannet. Ikke over blande vann og biodiesel, men som uvasket bioldiesel har såpe og overmixing vil føre alt for å kombinere og det kan ta en eksepsjonell tid for at dette skal bosette seg. Når du har vasket biodiesel, la det sitte i noen dager for å skille ut de resterende vann og forurensninger og da er det klart til bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134074.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff