Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Om Hydraulic Power

Fra elv-drevet mill hjul til massive vannkraftverk, mennesker har lenge utnyttet vann og andre væsker som energikilde. Hydraulisk kraft er et kraftig alternativ energikilde, og har selv vært sett på som en av løsningene på dagens fossile drivstoff krise. Det er ingen tvil om at mennesker vil fortsette å trykke på potent energi av hydraulikk i lang tid framover. Identifikasjon

Vitenskapen om hydraulisk kraft er en undergruppe av den større studie av væske makt, som vurderer strøm-generering evner av både flytende og gasser. Navnet "hydraulisk" kommer fra det greske ordet for vann, "hydro", selv om studiet av hydraulikk også omfatter andre væsker, som oljer.
Historie

Humans har vært å utnytte hydraulisk kraft for de fleste av våre nedtegnet historie. Den vannhjul var en av de tidligste måtene mennesker brukt hydraulisk kraft; slike mekanismer, som brukes til å lage mekanisk kraft, har vært i bruk over hele verden siden antikken. Mer nylig har hydraulisk kraft blitt utnyttet til å generere elektrisitet, og til og med å generere kinetisk bevegelse (som i et tog stempel).
Typer
p Det er to måter å utnytte hydraulisk kraft. Den første er å bare trykke på energien i rennende væske, slik det gjøres i jordrotasjonen og vannkraftverk. Det andre er å plassere væsken under trykk, for derved å formidle kraft inn i væsken og til å kanalisere den hvor kraften er nødvendig, og dette kan sees i store anleggsmaskiner, som bruker hydraulisk kraft for tunge løft
<. br> Vannkraft Demninger

En utbredt og veletablert bruk av hydraulisk kraft er vannkraft dam, som bruker spesialdesignet dreneringssystemer å felle, rute og utnytte energien i rennende vann. Det er mer enn 2000 dammer rundt om i verden, og vannet som strømmer gjennom dem skaper nesten en fjerdedel av verdens elektrisitet.
Controversy

tapping av hydraulisk kraft via vannkraft dammer har trukket noen kontroverser, som oppdemming av vassdrag kan føre til irreversible endringer i det lokale miljøet, inkludert habitat ødeleggelse og arter utryddelse. Det har vært samtaler for å stoppe dam og selv å rive ned eksisterende dammer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134053.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff