Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Making Diesel Fuel Fra matolje

Biodiesel er en type diesel som du kan lage i ditt eget kjøkken. Mange diesel-motor kjøretøyer se forbedringer i ytelse når de opererer på en hjemmelaget drivstoff i stedet for kommersielle petro-diesel. Utnytt enten ny eller brukt og filtrert matolje for å skape homebrew biodiesel drivstoff etter en måte å resirkulere matolje mens du fyller drivstoff bilen din. Du trenger:
1 liter ukokt vegetabilsk olje
200 ml 99% ren metanol
Lye katalysator
Blender
Zipper plastposer
Scientific skala
2 Målemugge
Half-liters HDPE plast container
to trakter
tre 2-liters PET flaske
termometer
Duct tape
Sikkerhetsutstyr
Vis flere instruksjoner
Forberedelse og blanding
en

Sett opp ditt arbeidsområde i et godt ventilert område. Bruk vernehansker, vernebriller og et forkle for å beskytte deg selv hele tiden. Unngå innånding av damper, som kjemikalier kan være skadelig.
2

Mål 3,5 gram 97 prosent ren NaOH. For 99 prosent ren NaOH, måler 4,9 gram. For 92 prosent ren NaOH, måler 5,3 gram. For 90 prosent renhet, bruker 5,5 gram. For 85 prosent renhet, måler 5.775 gram. Hindre luten fra absorbere vann fra atmosfæren ved å arbeide raskt. Tett lut i en lett plastpose, tar seg ikke å tillate overskytende luft inn i posen.
3

Mål opp 200 ml metanol. Bruk en trakt til å overføre metanol inn i HDPE beholder. Arbeid raskt, men sikkert, som metanol kan absorbere vann ut av atmosfæren og forhindrer at biodiesel prosessen.
4

Legg luten i beholderen med metanol ved hjelp av en annen trakt. Skru lokket på beholderen tett. Virvle rundt beholderen, slik at de to kjemikaliene for å blande og å skape en varme-reaksjon. Resultatet er en klar væske, kaliummetoksid eller natriummetoksyd.
Processing
5

Forvarm vegetabilsk olje til 130 grader Fahrenheit. Sjekk at blenderen er slått av, og deretter helle varm olje i blender.
6

Tøm innholdet i din HDPE plast container i blenderen sakte og forsiktig.
7

Fest lokket tett på blender. Slå blender på lav hastighet og blande for mellom 20 og 30 minutter. Lengre blande ganger er å foretrekke.
8

Overfør blandingen i en glasskrukke eller PET flaske. Fest lokket så hardt du kan. Som blandingen kontrakter, la mer luft inn i beholderen for å kompensere.
9

La blandingen til å bosette seg i minst 24 timer. Glyserin biprodukt, som er mørkere i fargen enn biodiesel, vil bosette nederst i beholderen.
Testing
10

Separer biodiesel fra glyserin biprodukt av forsiktig helle biodiesel i en ren PET flaske eller krukke. Hvis glyserin blir blandet med biodiesel din, la den til å bosette seg på nytt, og gjenta dekantering prosessen.
11

Kombiner 150 ml av romtemperatur vann med 150 ml av biodiesel i en ren PET plastflaske eller glass jar. Rist kraftig i minst 10 sekunder, og deretter la blandingen å bosette seg.
12

Sjekk blandingen etter 30 minutter. Det bør være et klart skille mellom den gule biodiesel på toppen av flasken og melkeaktig vann under. Hvis dette er tilfelle, har biodiesel passert vask test. Hvis det skiller mye saktere eller har en majones utseende til det, det har ikke bestått prøven.
Vaske
13

Pierce et hull i bunnen av to 2 -liters plastflasker. Dekke dette hullet med duct tape. Legg til biodiesel og en halv liter frisk, romtemperatur vann til en flaske.
14

Snu flasken til siden og rull den frem og tilbake før de to væskene er homogen. Gang helt blandet, la det avgjøre i minst tre timer. Vannet vil bosette til bunnen, vil biodiesel forbli på toppen.
15

Fjern duct tape og drenere vannet fra flasken. Blokker hullet med en finger når vannet er drenert. Overfør de resterende biodiesel til andre plastflaske.
16

Gjenta denne prosessen totalt fire ganger. La hver vask for å bosette helt i minst tre timer før du går videre til neste.
17

La biodiesel tørke. Dette betyr at alt vann er fordampet og bare drivstoff gjenstår. Det bør være gjennomskinnelig, men ikke nødvendigvis fargeløs. Prosessen kan ta flere dager å fullføre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133921.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff