Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Tre typer Power Units i HEVs

Hybrid Electric Vehicles (HEVs) tilbyr forbrukerne mulighet til å kjøre bil med en kombinasjon av forskjellige aggregater. Disse kjøretøyene kan drives av en hvilken som helst kombinasjon av forbrenningsmotorer eller kompresjonstenning motorer og brenselceller. Ved hjelp av alternative strømkilder å supplere forbrenningsmotorer i HEV reduserer utslipp, samt senke avhengighet av fossilt brensel. Spark Ignition

En gnist tenning motoren er den type motor finnes i de fleste gassdrevne biler og lastebiler. I en HEV med gnist tenning, er drivstoff og luft blandes i forgasseren, og sendt til forbrenning kamre kalt sylindere. En tennplugg genererer en gnist som antente blandingen, og sette i gang en liten eksplosjon. Eksplosjonen tvinger et stempel ut av enden av sylinderen, som slår motorens veivaksel, produsere mekanisk energi for motoren.
Compression Ignition

En motor som bruker kompresjonstenning krever ikke bruk av en tennplugg. I en HEV med en kompresjonstenningsmotor sikrer forgasseren også at den riktige mengde brennstoff som sendes inn i sylinderen for å blandes med luft. Denne type tenning imidlertid oppnås ved raskt å komprimere luften i sylinderen. Den gjentatte komprimering av luften genererer varme fra friksjon, som antenner drivstoff som det sendes inn i sylinderen ved forgasseren.
Fuel Cell

brenselcelle benytter en kjemisk reaksjon for å skape elektrisitet, og er også kjent som en elektrokjemisk energi konvertering enhet. Vanligvis brenselceller bruker hydrogen som sin drivstoff kilde. Når hydrogen er kombinert med oksygen, og utsatt for en elektrolytt, blir hydrogen og oksygen ble til vann. Prosessen med å konvertere de to elementene i vann produserer elektrisitet, som deretter brukes til å drive motoren i HEV.
Fordeler

Mens HEVs tiden selge til høyere opp -front priser enn sammenlignbare gass-motor kjøretøyer, effektivitet i produksjon og fremskritt innen teknologi senker prisene. Mange HEVs blir nå tilbudt til priser konkurransedyktige med gass-motor kjøretøy. I tillegg penger spart på drivstoff, og mottatt som skatteinsentiver, kan oppveie den økte kjøpesummen for en HEV.
Ulemper

Bruken av en brenselcelle til generere elektrisitet kan forårsake overflødig varme på grunn av den kjemiske reaksjonen. I tillegg er en bærbar kilde til nok hydrogen til drivstoff cellen for en betydelig mengde av tid ikke til stede. Inntil hydrogen fyllestasjoner bli tilgjengelig for forbrukerne, vil en HEV være ute av stand til å reise lange avstander uten å stole tungt på alternativ strømkilde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134039.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff