Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Etanol Quality of Corn Vs. Sugar Cane

Etanol er et sammensatt med den molekylære formel C2H5OH. Det er flyktig og svært brannfarlig, noe som gjør det til et attraktivt prospekt som et alternativt drivstoff. Land som Brasil og USA har fremmet bruken av etanol for å redusere bensinforbruket, men farten har skapt betydelig uenighet. Etanol kan produseres med mais og sukkerrør. Etanol Produksjon

Noen gjær bryte ned sukker som glukose ved hjelp av en prosess som kalles etanol gjæring. Mikroben trekker energi fra disse reaksjonene og utgivelser etanol som et biprodukt. For å produsere etanol fra sukkerrør, blir sukker ekstrahert og brukt som et næringsstoff for gjær. Mais, på den annen side, har rikelig med stivelse. Stivelse molekyler er i hovedsak lange kjeder av glukose enheter bundet sammen og stivelse kan brytes ned for å gi sukker som fungerer som råstoff for gjær. Den etanol produsert av gjær må være destillert og dehydrert å fjerne vann.
Etanol Fordeler

avhengighet av fossilt brensel gjør importlandene avhengig eksporterende land, noe som gjør importører tungt avhengige av andre myndigheter. Videre er verdens forsyning av råolje ikke ubegrenset. Derimot, etanol, enten fra sukkerrør eller mais, er en fornybar drivstoff fremstilt fra planter som fjerner CO2 fra atmosfæren som de vokser. Det er også en renere brennende drivstoff enn både kull eller bensin.

Energibalanse

voksende avlinger for drivstoff krever en betydelig mengde land og ressurser. Og i mange tilfeller kan land og ressurser ellers være dedikert til matproduksjon. Den energi-balanse, eller forholdet mellom den energi som brukes til å produsere etanol, og den genererer energi, er spesielt viktig, fordi så mange trinn som er involvert i dyrking og høsting avlinger og produserer drivstoff. Imidlertid er energibalansen vanskelig å beregne og vitenskapelige studier ofte kommer til ulike resultater avhengig av deres forutsetninger.
Effektivitet

Fordi sluttproduktet er til syvende og sist det samme, Det viktigste skillet mellom mais og sukkerrør etanol er energibalansen. Prosessen for mais er litt forskjellig fra prosessen for sukkerrør. Maismel må brytes ned til sukker før det er brukt som råstoff. Begge anleggene har også egne økende krav og gi ulike mengder råstoff per acre. Disse faktorene, sammen med de ulike klima hvor de er dyrket, mener at sukkerrør og mais etanol har en annen energibalanse. Anslagene varierer mye. En studie i Natural Resources Forskning i 2005 fant at etanol brukes opp til 29 prosent mer energi enn det produseres. En annen studie, publisert i Proceedings of National Academy of Sciences i 2006, fant at mais etanol ga 25 prosent mer energi enn den energien som brukes til å produsere den. Den vanligste konklusjonen i dag - som sitert i en 2007 National Geographic artikkelen - er at etanol produserer 1,3 ganger mer energi enn det forbruker, mens sukkerrør etanol produserer åtte ganger så mye energi som den forbruker under produksjon
<. br>
Controversy

Corn etanol har tiltrukket kritikere på grunn av sin mer ugunstig energibalanse og mengden av landet det krever. En studie fra 2006 i Proceedings of National Academy of Sciences bemerker at dedikere hele USAs mais produksjon til mais etanol ville erstatte 12 prosent av amerikanske bensinforbruket. Sugarcane etanol har klart en bedre energibalanse enn korn. Noen kritikere, men er opptatt av at industrien kan bidra til avskoging i Brasil ved å fjerne regnskog for sukkerplantasjer. Til tross for sine potensielle miljøeffekter, derimot, er produksjonen av etanol fra sukkerrør mer effektiv enn produksjonen av mais.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134333.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff