Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Etanol som et alternativt drivstoff for kjøretøyer

Etanol er en av de mest vanlige biodrivstoff (flytende brensel laget av planter) brukt over hele verden. Etanol kan enten brukes som en frittstående alternativ til bensin, eller det kan være blandet med fossilt brensel til noen prosentandel. Det er å få anerkjennelse som en potensielt renere, fornybar og norskproduserte alternativ til fossilt brensel til transport. Sukkerrør og mais er de to avlinger som vanligvis brukes til etanolproduksjon. Produksjon

sukkeret er oppløst av sukkerrør eller konvertert fra stivelsesholdige vekster som mais, hvete og bygg. I det neste trinnet sukkeret fermenteres med gjær. Dette produserer etanol og karbondioksyd. For å gjøre etanol brukes som drivstoff, er den resulterende deretter destillert å konsentrere etanol til 99,7 prosent renhet.
Ulike former

I dag er etanol anvendes i kjøretøyer i tre forskjellige konsentrasjoner. Ren etanol kan benyttes bare i spesielt modifiserte motorer. E10 er blanding som består av 10 prosent etanol med vanlig bensin. Denne kombinasjonen er brukbar i alle gassdrevne kjøretøy. E85 er en kombinasjon av 85 prosent etanol og 15 prosent bensin. En standard motor kan endres for å kjøre på E85. De flex-fuel biler som er stadig økt popularitet bruk E85 som drivstoff.

Fordelene

Etanol er en fornybar energikilde. I motsetning til petroleum - baserte fossilt brensel som er begrenset (begrensede ressurser) og vanskelig å trekke, kan etanol bli produsert uten store problemer. Dessuten, i motsetning oljebaserte drivstoff, har etanol færre utslipp av klimagasser. I tillegg, for land som USA som besitter enorme mengder jordbruksland stand til å vokse på råstoff er nødvendig for masse etanol produksjon, kan dette være et godt alternativ. Etanol kan også redusere vår avhengighet av olje.
Ulemper

Selv om dette alternative drivstoffet er renere enn de fossile brenslene, forårsaker brennende etanol utslipp av karbondioksid. I tillegg, til tross tilskuddene, etanol er en svært kostbar fuel.The produksjonskostnaden av etanol er høyere enn for bensin. En av de største ulempene er mangelen på tilgjengelige levering infrastruktur for E85 (på grunn av sin høye alkoholinnholdet kan etanol ikke transporteres gjennom eksisterende olje-og gassrørledninger). Det har således for å bli sendt til omgivelsen via jernbanevogn eller lastebil som øker levering kostnad. Bensinstasjon eiere har ingen incentiver i å bli E85 kompatibel grunn av behovet for kostbart utstyr installasjon. I tillegg er det ingen signifikant forbrukernes etterspørsel etter E85 drivstoff.
Future

Corn-basert etanol blir regnet som en av årsakene til de stigende kostnadene for mat . Ifølge den redaksjonelle av Wall Street Journal publisert den 7. mai 2008, biodrivstoff er ansvarlig for de økende prisene på liktorn og soyabønner. Som et resultat av artikkelen hevder, bør mais brukes primært for matproduksjon, ikke for produksjon etanol. For å løse dette problemet, må teknologien som skal utvikles til å produsere etanol fra cellulose planter som switchgrass og halm, rørsukker, og selv landbruksavfall.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134125.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff