Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Kan du kjøre en hybrid i svært kalde eller varme været?

Teknologien som brukes av hybridbiler er i stand til å gjøre mye like bra som, om ikke bedre enn, konvensjonelle biler. En klimaavtale som når ekstreme temperaturer, men har potensial til å redusere drivstofforbruket. Mens en hybrid vil nesten helt sikkert kjøre i ekstremt kaldt og varmt vær, er det langt mindre sikkert at det vil forbruke drivstoff på priser det skal. Bakgrunn

Hybrid biler, det vanlige navnet som oftest brukt for å referere til hybrid elektriske biler (HEVs), stole på kombinasjonen av en forbrenningsmotor (ICE) og en elektrisk motor. En datamaskin i bilen avgjør hvor mye av bilens fremdrift kommer fra ICE og hvor mye kommer fra den elektriske motoren. Den elektriske motor er festet til et sett av nikkelmetallhybridbatterier som samler inn og lagre energi før den sendes sammen, ved datamaskinens kommando, å bli brukt til å drive den elektriske motoren og i sin tur kjøretøyet. Disse batteriene er mest påvirket av ekstreme temperaturer.
Vær og hybridbiler

Mens eksperter hevder at hybrider vil operere ved temperaturer fra minus 22-140 grader F, den klima du bor i er fortsatt den viktigste faktor når det gjelder å finne ut hvorvidt hybrid vil prestere på sitt beste i den posisjonen. I kaldere vær, er gass kjørelengde redusert med om lag 10 til 20 prosent i alle kjøretøy, men at forskjellen er mer merkbar i en hybrid. I varmere vær, bilen trenger å øve mer energi for å kjøle maskinparken sin, noe som også senker gass kjørelengde. Således kan en hybrid oppleve lavere enn ventet gass kjørelengde i et område som er generelt kaldere eller varmere enn andre områder.
Årsaker til den kalde

Det bør ikke komme som en overraskelse at kaldt vær kan påvirke en hybrid sin drivstoffeffektivitet. Som nevnt, vintertemperaturer påvirke drivstoffeffektivitet for alle kjøretøy. Ved kjøring i kaldere vær, flere energikrevende systemer brukes i tillegg til en motor, slik som varmeovner, varmetrådenes, frontlykter og vindusviskere. Redusert motstand på veier og lavere trykk i dekkene også føre til reiser kortere avstander forbruker den samme mengden drivstoff som trengs for å reise lengre avstander i varmere vær.

Hybrider imidlertid innebære noen ekstra bekymringer. På grunn av måten de er bygget, er de ikke i stand til å modulere sin batteritemperaturen også, forårsaker dem til å ta lengre tid å nå ideell driftstemperatur hvis du starter fra en ekstrem kald temperatur. Jo lenger tid det tar før batteriet for å nå sitt mest effektive temperatur, jo lenger bilens datamaskin avhenger av ICE, og dermed forbruker mer bensin. I kaldt vær, derfor tar maskinen lengre tid å gjøre overgangen til å bruke den elektriske motoren. Honda Civic Hybrid, for eksempel, ikke tillate seg å bytte helt over til elektrisk kraft, selv ved lave hastigheter, ved temperaturer under frysepunktet.
Årsaker i Heat
< p> I ekstremt varme været, det finnes et lignende problem. Motorer og batterier til hybrider krever mer energi enn andre kjøretøy for å modulere sin temperatur. I varmt vær vil dette si at en hybrid har til å utøve mer energi ved avkjøling, og det tar lengre tid for den elektriske motor for å oppnå den ideelle temperatur og gir sin del av fremdriftssystemet. Igjen, stole mer på ICE reduserer gass kjørelengde ved høyere temperaturer.
Warning

kjøre en hybrid i ekstreme temperaturer vil ikke bety slutten på bilen i de fleste omstendigheter. Dette var tilfellet i isolerte hendelser, men når grensene ble strukket. En Toyota Prius i Barrow, Alaska, ble rapportert å ha en frossen batteripakke på minus 56 grader F.
Prevention

Mens det er vanskelig å beskytte et kjøretøy helt fra elementene den styrer gjennom, er det mulig å bidra til deres hybrid ut litt når i et klima som når ekstreme temperaturer. Parkere hybrid i en garasje vil tillate bilens maskineri for å bo nærmere sin ideelle driftstemperatur. Så når du starter hybrid, vil det ta kortere tid å nå temperaturen der det går mest effektivt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134357.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff