Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

The Carbon Footprint of a Car

Siden oppfinnelsen sin, har bilene blitt en integrert del av våre liv til et punkt mange av oss klarer ikke å leve uten dem. Nylig har vi oppdaget den negative effekten bilen forurensning har på miljøet. For å forstå omfanget av påvirkning på både planeten vår og oss selv, må vi forstå hva som bidrar til å kjøre en bil, og hva bilen utstøter som det går. Direct Impact
p Som du kjører bilen, er mange forbindelser og gasser produsert av bruken av drivstoff i motoren. Stoffene som kommer ut av eksosrøret ditt omfatter karbondioksid (en ledende faktor i den globale oppvarmingen), karbonmonoksid, svoveloksider, nitrogenoksider, hydrokarboner og bly. Karbonmonoksid, bly, svoveloksider og hydrokarboner ha negative effekter på kroppen vår, og kan føre til kreft og luftveisproblemer. Den karbondioksid og nitrogenoksider reagere med andre molekyler i luften for å skape skadelige gasser og skadelige forbindelser som bidrar til sur nedbør og hull i ozonlaget.
Indirekte Impact

Ikke bare kjører en bil fordrive skadelige gasser, men å drive et kjøretøy, må vi ta ressurser fra vår planet, som påvirker balansen i miljøet. Ved boring etter olje, vi ødelegger dyrelivet og den naturlige habitat av dyr som øgler i New Mexico og utforskes under offshore boring. Videre kan katastrofer oppstå som et resultat av boring. For eksempel skapte Exxon Valdez drivstoff utslipp i 1989 og BP Deep Horizon oljelekkasje i 2010 miljøkatastrofer som drepte marint liv og berørte sjømat som mennesker spiser.

Andre typer Car Pollution

biler ikke bare spyr gasser, men de også legge igjen en karbonutslipp på miljøet på andre måter. Støy bidrar til forstyrrelse av miljøet ved å forstyrre den naturlige søvnsyklus av dyr (inkludert oss) og produsere en konstant buzz som ikke er naturlig. Videre kan det bidra til hørselstap, stress og kan negativt påvirke produktiviteten.
Atmosfære og miljø

Den gjennomsnittlige mellomstore sedan spyr om lag 10.000 pounds av karbondioksid per år . Dette karbondioksid er en varme-fangst gass, og når den er sluppet ut i atmosfæren den fanger opp varmen som kommer fra sola og holder den i atmosfæren vår, til slutt oppvarming av jorden og påvirker balansen i økosystemet vårt. Det kan ta flere tiår eller århundrer for atmosfæren for å bli kvitt disse gassene, så det er klart virkningene er langvarige og ikke lett reverseres.
Beregning Carbon Footprint
< p> Du kan beregne carbon footprint av din egen bil ved å gå online for å nettsteder som www.carbonify.com eller www.carbonfootprint.com. Du bør være kjent med din gass kjørelengde, gass tank størrelse, hvor mye du bruker bilen, størrelsen på bilen og den tid du ønsker å evaluere. Disse kalkulatorer kan gi deg en ide om hvor mye du bidrar til miljømessig forfall og global oppvarming.
Redusere Carbon Footprint

Start med å vurdere hvor ofte du kjører, og hvor du kjører. Hvis du kan kutte ned på kjøretid (tar en snarvei, gå eller sykle i stedet), og deretter begynne å endre vanene dine slik at du bruker mindre tid i bilen. Hvis du har råd til det (moneywise og spacewise), prøver å kjøpe en mindre bil som har en lavere karbonutslipp. Hvis du kjører en SUV og ikke trenger stor bil, se på noe som bedre passer dine behov. Du kan også se på hybrider, som bruker mindre bensin og få bedre kjørelengde samtidig ha mindre innvirkning på miljøet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134358.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff