Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hva er fordelen med en propan Car?

Flytende petroleumsgass (LPG), et biprodukt av raffinering av råolje, består av varierende prosenter av butan og propan. Fordi propan har en høy varmeverdi og kan komprimeres til en 250th av sitt opprinnelige volum, kan propan-baserte LPG brukes som en alternativ brensel. Mens infrastruktur for distribusjon av LPG er liten sammenlignet med den for bensin, er det flere fordeler som ligger i bruk av propan som et drivstoff, og flere bilmerker har kjøretøy som kan kjøre på både konvensjonell gass og propan-baserte LPG. Kostnad

Propan er svært billig sammenlignet med bensin. På den ene siden har flere land pålegge høye avgifter på bensin for å kompensere for dets forurensende egenskaper, og på den annen side høy tilgjengelighet og relativt lav etterspørsel for flytende gass sin drive kostnadene nede. Dessuten, de faktiske produksjonskostnader for LPG er langt lavere enn for bensin, som kan ekstraksjonen og raffineringsprosessen er enklere og krever færre additiver. Per mil, er du sannsynligvis til å bruke halvparten så mye (eller mindre) på LPG som du gjør på bensin.
Selvforsyning av energi

2009 Oppdagelsen av store naturgass felt i Louisiana, Texas, Arkansas og Pennsylvania hevet muligheten for at propan-drevet kjøretøy kan bli et avgjørende skritt mot selvforsyning av energi. Ved konservative anslag, feltene plass til 200 billioner kubikkfot naturgass, tilsvarende 33 milliarder fat olje. Europa er like selvforsynt med LPG, så en overgang fra bensin biler ville redusere den vestlige avhengighet av oljefelt, hvorav noen er kontrollert av fiendtlige regimer.
Redusert utslipp av karbondioksid

Selv om propan er fortsatt basert på fossilt brensel, og vil frigjøre noen drivhusgasser i atmosfæren, brenner det mer renslig enn bensin. Selv etter regnskap for sin litt dårligere drivstofforbruk, LPG-drevne biler slipper ut 20 prosent mindre karbondioksid per kilometer enn sine bensin kolleger.
Redusert Forurensning og giftighet

Even hvis en 20 prosent reduksjon i utslipp av karbondioksid ikke kan synes å være svært viktig, har bruken av LPG mange andre miljømessige fordeler fremfor bensindrevne biler. Ledelsen og bensin lagt til bensin slipper mange giftige og kreftfremkallende forbindelser etter forbrenning, mens svovel og nitrogendioksid som også er utgitt av bensin kan føre til sur nedbør. Fordi LPG kan brenne naturlig uten behov for noen tilsetningsstoffer, brenner det mye mer renslig, og slipper nesten ingen biprodukter i tillegg karbondioksid.
Motor Vennlighet

Noen av biprodukter av bensin forbrenning er skadelige for miljøet, andre til selve motoren. Sure forbrenningsprodukter kan øke intern slitasje og erosjon. Syrer og karbon innskudd vil også svekkes av motorolje, øke produksjonen av olje slam. Levetiden for et kjøretøy kan bli betydelig forlenget ved å bytte til LPG. For eksempel har levetid på eksosanlegg vist seg å bli utvidet med 300 prosent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134356.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff