Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

History of Hydrogen-drevne biler

Hydrogen-drevne biler er en relativt ny teknologi, selv om hydrogendrevne motorer oppdatert så tidlig som 1807. Disse biler er drevet av to typer motorer: forbrenningsmotoren lik den bensindrevet versjon, og brensel-celle-konvertering som tillater hydrogen for å reagere med oksygen for å produsere elektrisitet og vann for å drive en elektrisk motor. Origins

hydrogen forbrenningsmotor ble oppfunnet i 1807 av Francois Isaac de Rivaz, selv om en United States patent ble ikke utstedt før i 1970, da ingeniør Paul Dieges søkt om en.


Wankel

tysk ingeniør Felix Wankel utviklet Wankel rotasjonsmotor i 1950 og unnfanget en versjon for å brenne hydrogen. Men de fire-takts Stempelmotor beviste uegnet fordi hydrogen var utsatt for feiltenning på tennpluggen og varm eksos ventil. Problemet kan løses ved hjelp av keramiske overflater, men de keramiske stempelringer har ikke blitt fullkommen.

Fuel Cells

Wankel eksperiment pekte på problemer å tilpasse forbrenningsmotoren til hydrogendrift. Mer effektive er brenselcellebiler versjoner. Francis T. Bacon utviklet en brenselcelle-prototype hydrogen motor i 1959, fulgt i de tidlige 1960-tallet av oppfinner Roger Billings. Selv om hydrogen brenselceller er utsatt for minusgrader og er svært skjøre og dyre, er brorparten av private og offentlige midler fokusert på hydrogen brenselcelle makt.
Abandonment

De fleste store bilprodusentene har forsøkt å utvikle hydrogendrevne biler. Men forlot Ford Motor Company sine planer i favør av å fokusere på elektriske biler, mens Renault-Nissan kansellert all hydrogen forsknings-og utviklingsprosjekter. En stor hindring er å utvikle brenselceller som kan arbeide effektivt til tross for vibrasjoner og støt opplevd i biler.
Still Alive

Disse store hindringene er ikke slutten på hydrogen motorer . Honda har utviklet et konsept bil, drivstoff-celle FC Sport. Daimler AG planlegger å produsere 100.000 FC biler i 2012-13, og Hyundai er i rute for å bygge 500 FC biler innen 2010. The Buckeye Bullet 2, bygget av studenter ved Ohio State University, satt et land fartsrekord på 286 km /h for en hydrogen-drevet bil i 2008. En prototype Ford Fusion rammet 207 mph.
Limited Numbers dag
p Som i 2009, er det kanskje bare 200 hydrogendrevne biler i USA som brukes primært som demonstrasjons modeller eller for kommersiell lease. Det er imidlertid motorsykler, busser, fly, skip og til og med rullestoler som er hydrogendrevet.
Bilder Future

Utbredt bruk av hydrogendrevne biler ikke forventes før minst 2050. I tillegg annonserte den amerikanske regjeringen planer i midten av 2009 for å stoppe finansiering brenselcelle utvikling, som elektriske og hybrider ved hjelp av en elektrisk /bensin kombinasjonen har tatt prioritet. Private brenselcelle design prosjekter fortsette med et øye mot platina og nikkel-tinn til lavere brenselcelle kostnader og til å fungere til tross for urenheter som ligger i hydrogen forsyning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134081.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff