Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan lage biodrivstoff hjemme

Biodiesel er et biobrensel som kan gjøres hjemme, selv fra brukt matolje. Den er laget for å kjøre på en dieselmotor uten motor modifikasjon og er miljøvennlig. Du trenger:
Latex eller nitril
En skala stand veier til et gram
pH papir
Lye (natriumhydroksid 97% + granulat form)
Metanol (99% +) Brukte matolje
Blender
Hot plate for oppvarming av olje
Stor beholder med lokk for settling blandingen
Filterapparat, Gradert filter papir, pumpe for filter
sylindere, begre, containere for måling av lut
Clean arbeidsområde (garasje eller laboratorium)
Vis flere instruksjoner
en

finne ut hvor mye olje du har til å begynne med. Mål en femte eller 20 prosent av det totale å bestemme mengden av metanol du trenger. Husk at du trenger 3,5 gram natriumhydroksid for hver liter olje. Mål den ikke ut før du er klar til å starte: den absorberer vann fra luften, og vann forstyrrer prosessen
2

Løs opp natriumhydroksid i metanol og bland godt til det er helt. oppløst. Pass på at dette er skikkelig dekket fordi metanol og natriumhydroksid absorbere vann.
3

Filter brukt vegetabilsk olje (hoppe over denne delen hvis du bruker butikk-kjøpte olje). Forvarm olje til 55 grader Celsius (130 grader Fahrenheit). Legg vegetabilsk olje. Hvis du bruker brukt matolje, trenger du mer natriumhydroksid enn hvis du bruker ren matolje. Bland olje i ca 20 minutter eller lenger. Holde lokket på blender for å unngå søl.
4

Transfer blandingen i en beholder med lokk. La blandingen til takke med 8 til 24 timer. Jo lenger jo bedre.
5

Observer blanding. Den biodiesel er topplaget. Det nederste laget er glyserin. Etter settling nøye, dekanter biodiesel laget inn i en annen beholder, ikke tillater noen glyserin i diesel din. Hvis de får blandet, må du vente til det å bosette seg på nytt.
6

Hell biodiesel inn i gasstanken. Drivstoffet, hvis produsert på riktig måte, er klar til bruk i bilens dieselmotor. Den kan brukes som eneste kilde til drivstoff eller blandet med vanlig diesel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134027.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff