Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan lage Biodiesel Fuel Fra matolje

Biodiesel kan lages av vegetabilsk olje, både nye og brukte. Den er laget av de langkjedede fettsyrene i oljen. Bruk av biodiesel er et renere og mer miljøvennlig alternativ enn vanlig diesel og kan kjøres i en vanlig dieselmotor eller en ombygd en. Å gjøre biodiesel fra matolje hjemme kan gjøres av hvem som helst gjennom en prosess som kalles transesterification. Begynn med rent matolje for å lage en testbad og lære prosessen. Du trenger:
200 ml ren metanol
5,3 gram 92 prosent ren kaliumhydroksid lut
1 liter ren vegetabilsk olje, som raps, raps, soya eller solsikkeolje
Blender med stram- lokk
Gram skala
en hvit 1/2-liter # 2 plastbeholder med skrue-on cap
to trakter
tre 2-liters brus flasker
termometer
Stor plast zip -top poser
Duct tape
Vis flere instruksjoner
en

raskt måle lut i en plastpose på skalaen, og lukk posen. Ikke la luten for å forbli eksponert for luft i lang tid, fordi det vil absorbere fuktighet. Mål metanol og hell den i 1/2-liter plastbeholder ved hjelp av en trakt. Bruk den andre trakt til å helle lut inn i plast container, og deretter skru lokket godt på. Rør i blandingen i omtrent et minutt i en tid, fem eller seks ganger, til luten er fullstendig oppløst i metanol, og skaper metoksyd. Løsningen vil bli varmt. Det skal ta mellom 10 og 30 minutter å løse opp.
2

Varm oljen til 130 F, og tøm forsiktig i blenderen. Tilsett forsiktig den metoksyd til olje med blenderen fremdeles er slått av. Tett sett på lokket, og vri blender på lav. Bland i 20 til 30 minutter.
3

Hell blandingen i en 2-liters flaske og skru lokket godt på. Tillat blandingen å avkjøles og slå seg i 12 til 24 timer. Når det er avgjort, vil det være to forskjellige lag: toppen lysere laget er biodiesel, og bunnen mørkere laget er glyserin biprodukt. Hell forsiktig av det øverste laget av biodiesel inn i en annen 2-liters flaske soda, slik at den glyserin bak. Du blir nødt til å la det avgjøre igjen hvis glyserin mikser inn i den nye flasken.
4

Test din drivstoff ved å sette 150 ml av biodiesel i en plast brus flaske med 150 ml vann. Rist den godt i 10 sekunder, og deretter la det avgjøre. Hvis blandingen danner to distinkte lag, med biodiesel på toppen og vann på undersiden, De har gjort kvalitet drivstoff. Hvis de blir blandet i en lys gul mousse, må du gjenta batch og sannsynligvis trenger å måle ingrediensene nærmere.
5

Vask biodiesel drivstoff ved å kombinere den med 1/2 liter friskt vann i en 2-liters flaske. Bland sammen og la dem avgjøre, akkurat som i vask test. Rote et lite hull i bunnen av flasken, og at vann kan renne ut. Dekke hullet med duct tape og gjenta prosessen to eller tre flere ganger til biodiesel er gjennomskinnelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134317.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff